Kız öğrenciye kadın bağı

Güncelleme Tarihi:

Kız öğrenciye kadın bağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da başlatılacak uygulamayla ilköğretimin son sınıflarındaki öğrenciler ‘‘ergenlik’’ hakkında bilimsel olarak bilgilendirilecek. Kız öğrencilere kadın bağı da dağıtılacak.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim 6,7 ve 8'inci sınıflarda başlattığı Ergenlik Dönemi Değişim Projesi (ERDEP) çerçevesinde kız öğrencilere birer paket kadın bağı dağıtılacak.

Pilot il seçilen İstanbul'da, dün imzalanan protokolle start alan projede, 16 ilçede üretici firma Procter&Gamble birer paket orkid dağıtırken, Toprak İlaç ve Kimyevi Maddeler Sanayi Sağlık Ürünleri Müessesesi de kız öğrencilere birer paket libresse dağıtacak. Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve 2 firmanın işbirliğiyle hazırlanan proje, dün Müsteşar Yardımcısı Necdet Özkaya, Toprak Holding İcra Kurulu Başkanı Ayla Toprak, Procter&Gamble Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nutki Aksoy'un imzaladığı protokolle başladı.

ERGENLİK DANIŞMANI

2000-2003 yıllarında belirlenen takvimle, Türkiye'de ergenlik çağına girmiş kız-erkek tüm gençlere ulaşmayı hedefleyen proje, 6,7 ve 8'inci sınıftaki öğrencileri, ergenlik çağında oluşan ruhsal, sosyal ve bedensel değişimler konusunda bilinçlendirilecek, öğretmenleri tarafından bilgilendirilecek.

Anne-babaları da eğitmeye yönelik olan projede, Sağlık Eğitim Fakültesi ve Hemşirelik Yüksek Okulu mezunu 21 uzman da görev yapacak. Her okulda belirlenen 1 kadın, 1 erkek öğretmen bu konuda formatör seçilecek ve öğrencilerle yılda 1 kez ergenlik dönemi ile ilgili etkinlik düzenleyecek. 1 ders saatinin 25 dakikasında ergenlik dönemini anlatacak olan öğretmenler, geri kalan 15 dakikada da çocukların sorununu dinleyecek. 100 kişiyi aşmayan grupların katılacağı zorunlu bir etkinlik olan bu 40 dakika dışında da bu öğretmenler çocukların ergenlik sorunları konusunda danışmanı olacak.

ANKET YAPILACAK

Öğrencilere dağıtılmak üzere eğitim kitabının yanı sıra, öğretmenler ve anne-babalar için de kitaplar hazırlanırken, proje çerçevesinde ergenlik ile ilgili çeşitli anketler de düzenlenecek, eğitici afişler kullanılacak. Proje Genel Koordinatörü, Dr. Tanju Yılmazer, Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nda yapılan tanıtımda, genç nüfusun Türkiye'nin üçte birini oluşturduğuna dikkat çekerek, ergenlik sorunları konusunda kulaktan dolma bilgiler yerine bilimsel ve doğru bilgiler verilmesinin önemine değindi.

YÜZDE YÜZ BAŞARI

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necdet Özkaya da özel sektörle işbirliği yaparak farklı bir proje hazırladıklarını anlatarak, gençlerin gizli müfredat diye tanımladığı okul dışındaki sosyal yaşamlarında onlara ulaşmanın önemini vurguladı. Özkaya, projenin yüzde yüz başarıya ulaşmasının şart olduğunu söyledi ve tüm eğiticilerden projeye inanmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!