Kıyamet koptu

Güncelleme Tarihi:

Kıyamet koptu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu kavga burada bitmez

Müsteşarın misillemesi ortalığı karıştırdı

Paylaşılamayan hastaneye Sağlık Bakanlığı el koyunca, profesörler ayaklandı.

Kanlı bıçaklı oldu

Antalya Kepez'de bulunan ve yıllarca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılan eski bina, Verem Savaş Derneği, üniversite ve Sağlık Bakanlığını karşı karşıya getirdi. Yaklaşık üç yıl önce boşaltılıp çürümeye terkedilen bina yüzünden üç kurum kanlı bıçaklı oldu. Kavgayı polis müdahale ile önledi.

Güvenlik timi devrede

Bakanlık Müsteşarı Haluk Tokuçoğlu'nun, noter kanalıyla tespit yaptırıp, binanın üzerine ‘‘T.C Sağlık Bakanlığı Aşur Aksu Hastanesi’’ levhasını astırması ortalığı karıştırdı. Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Cahit Oğuz, yardımcısı, hastane müdürü ve güvenlik görevlileri, paylaşılmayan binaya baskın yaptı.

Tartaklama sahnesi

Baskını öğrenen İl Sağlık Müdür yardımcıları Dr. Ali Dönmez ve Dr. Ali İhsan Yılmaz da Antalya Devlet Hastanesi'nin güvenlik görevlilerini alarak Kepez'e çıktı. Prof. Dr. Oğuz ile Sağlık Bakanlığı görevlileri arasındaki tartışma tarafların birbirlerini tartaklamasına dönüştü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, taraflara müdahale etti. Olay güçlükle önlendi.

BÖYLE TARTIŞTILAR

Prof. Dr. Cahit Oğuz (A.Ü Genel Sekreteri): Burası üniversitenin malıdır. Tadilat için 2 trilyon lira ayırdık. Yaptığınız zorbalık. Buraya böyle el koyamazsınız.

Ali İhsan Yılmaz (İl Sağlık Müdür Yardımcısı): Burası Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilen bir yerdir. Üniversite olarak gidin ve kendi binanıza dönün.

İsmail Akçan (Verem Savaş Derneği Başkanı): Sizlere, ne oluyor. Burası bizim malımız. Bizden başka kimseye verilemez. Şimdi malımızı devralmaya geldik. Lütfen burayı boşaltın. Fazla israr etmeyin.

Profesör baskını

Eski hastane binasına Sağlık Bakanlığı kendi tabelasını asınca kıyamet koptu.

YILLARCA, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak Antalya'ya, hizmet veren Kepez'deki eski binaya, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, kendi tabelalarını asınca, profesörlerin hışmına uğradılar.

Antalya Kepez'de bulunan ve yıllarca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılan eski bina, Verem Savaş Derneği, üniversite ve Sağlık Bakanlığı arasında bir türlü paylaşılamadı. Geçen hafta, Antalya'ya gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Haluk Tokuçoğlu, binanın bakanlığına ait olduğunu belirterek, ‘‘TC Sağlık Bakanlığı Aşur Aksu Hastanesi’’ levhasını astırdı.

TARTIŞMA BAŞLIYOR

Bu olaydan sonra, üniversite, bakanlık ve dernek arasında süren görüşmelerde bir türlü anlaşma sağlanamadı. Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Cahit Oğuz, yardımcısı, hastane müdürü ve üniversitenin güvenlik görevlilerini alarak, Kepez'deki binaya geldi.

Üniversite yetkililerinin hastaneyi bastığını öğrenen Antalya İl Sağlık Müdür yardımcıları Dr. Ali Dönmez ve Dr. Ali İhsan Yılmaz da, Antalya Devlet Hastanesi'nin güvenlik görevlilerini alarak Kepez'e çıktı.

Prof. Dr. Oğuz, kendilerinden hastaneyi tamamen boşaltmaları isteyen Sağlık Bakanlığı görevlileriyle tartışmaya başladı. Oğuz'un binada tadilat yapıldığını ve boşaltmayacaklarını belirtmesi üzerine başlayan tartışma, tarafların birbirlerini tartaklamasına dönüştü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis müdahale etti.

BAKAN'IN TELEFONU

Sözlü tartışmalar sürüp giderken, Ankara'dan Sağlık Bakanı Osman Durmuş olaya telefonla mühadele etti. Bakan Durmuş, hastanenin bakanlığın malı olduğunu belirterek, üniversite yetkililerinin binadan çıkartılmasını istedi.

Bu arada, gerek Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerekse İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ambulans ve görevli doktorlar, hastane bahçesine sevkedildi. Polisin müdahalesiyle üniversite ve bakanlık yetkilileri, Kepez'den uzaklaştırılırken, karşılıklı gövde gösterisi akşam saatlerine kadar sürdü.

Kepez'deki bina sorununa, Antalya Valiliği'nin el koyması bekleniyor.ANTALYA (DHA)

BAKAN’IN TELEFONU ORTALIĞI YATIŞTIRDI

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kapısına Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, kendi tabelaların asması, profesörlerin tepkisine neden oldu. Kısa süre içinde tartışmaya başlayan taraflar, Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un telefonuyla sakinleştiler

işte tartışma

Prof. Dr. Cahit Oğuz

A.Ü Genel Sekreteri:

Burası üniversitenin malıdır. Tadilat için 2 trilyon lira ayırdık. Yaptığınız zorbalık. Buraya bu şekilde el koyamazsınız.

Ali İhsan Yılmaz

İl Sağlık Müdür Yardımcısı

Burası Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilen bir yerdir. Üniversite olarak buradan gidin ve kendi binanıza dönün.

İsmail Akçan

Verem Savaş Derneği Başkanı

Sizlere ne oluyor? Burası bizim malımız. Bizden başka kimseye verilemez. Şimdi malımızı devralmaya geldik. Lütfen burayı boşaltın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!