Kıyamet çılgınlığı Maya tapınağında hasara yol açtı

Güncelleme Tarihi:

Kıyamet çılgınlığı Maya tapınağında hasara yol açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 10:23

Guatemala'da bulunan, Dünya Mirası listesinde yer alan Maya tapınağı, kıyamet söylentileri nedeniyle çılgına dönen turistler tarafından tahrip edildi. Tahribatın onarılamaz olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

En büyük Maya kenti ve tören merkezi olarak bilinen Tikal'deki taş tapınak, 21 Aralık'ta Dünya'nın sonunun geleceği yönündeki inanç nedeniyle buraya akın eden turistler yüzünden hasar gördü.

Tarihi sitede görev yapan Osvaldo Gomez, Guatemala'daki yağmur ormanlarındaki Peten ilinin kuzeybatısında bulunan tapınak hakkında, "Ne yazık ki birçok turist tapınağa tırmandı ve zarar verdi... Kutlama yapabilirler ama daha dikkatli olmalılardı çünkü burası (UNESCO) Dünya Mirası listesinde" diye konuştu.

UNESCO'nun 1979'da Dünya Mirası listesine dahil ettiği Tikal'de bulunan 38 metre yüksekliğindeki II. Tapınak'ta oluşan tahribatın onarılamaz olduğu öğrenildi.

21 Aralık 2012, Maya Takvimi'ne göre 5 bin 200 yıllık bir devrin sonuydu ve bunun, Dünya'nın son günü olabileceğine inananlar, dünyanın dört bir yanında çeşitli etkinlikler ve törenler düzenledi. Aynı gün, Tikal'i 7 bin kişi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Guatemala'nın 14.3 milyonluk nüfusunu yüzde 42'si Mayalar oluşturuyor ve bunların çoğu yoksulluk içinde yaşıyor, ayrımcılığa uğruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!