Kitaplarını AKP’li vekil dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Kitaplarını AKP’li vekil dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:00

Ergenekon’un önemli sanıklarından olan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ı konu alan kitaplar yazan Ergün Poyraz’ın kitapları hálá AKP Şanlıurfa milletvekili Faruk Bayrak’ın sahibi olduğu Alfa Dağıtım tarafından dağıtılıyor.

HÜKÜMETE yakın gazetelerde hakkında çarşaf çarşaf iddia gündeme getirilen Ergenekon sanıklarından Ergün Poyraz’ın kitabı, AKP Şanlıurfa milletvekili Faruk Bayrak’ın sahibi olduğu Alfa Yayınevi ve Alfa Dağıtım tarafından dağıtılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı önce Rum, sonra Yahudi olarak gösteren "Musa’nın Çocukları" isimli kitabın, JİTEM tarafından yazdırıldığına dair bilgiler ise Ergenekon iddianamesinde yer alıyor.

Ergün Poyraz imzasıyla yayımlanan ve yayımlandığı günden itibaren çoksatar listelerinin ilk sırasında yer alan "Musa’nın Çocukları" adlı kitapta, Başbakan Erdoğan’ın Rum kökenli olduğu iddia ediliyor, buna delil olarak da ilk resmi seyahatini Yunanistan’a yapması ve bu seyahat esnasında oruç tutmaması gösteriliyor. Kitaptaki bir başka ilginç iddia ise Başbakan Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Simitis ile Rumca konuştuğu. Ne var ki, kitaptaki iddialar bununla kalmıyor, kitabın sonlarına doğru Başbakan Erdoğan’ın hem Yahudi olduğu, hem de Yasin El Kadı ile ilişki içinde bulunduğu, aynı zamanda da MOSSAD için çalıştığı savunuluyor. Başbakan Erdoğan tarafından mahkemeye verilen Ergün Poyraz’ın kitabının AKP milletvekili Faruk Bayrak’ın sahibi bir şirket tarafından dağıtılması dikkat çekmişti.

Alfa Yayın ve Dağıtım Grubu, Ergün Poyraz’ın "Musa’nın Çocukları" kitabının yanısıra Kanaltürk’ün eski sahibi, Cumhuriyet mitingilerinin ateşli konuşmacısı ve Başbakan Erdoğan’ın en sert eleştirmeni gazeteci Tuncay Özkan’ın kitaplarının da yayımcısı ve dağıtımcısı. Aynı grubun bünyesinde bulunan Everest Yayınları ise "solcu" olarak bilinen yazarları bünyesinde toplamasıyla tanınıyor.

Dine hakaretten mahkûm oldu

YARGITAY 4. Ceza Dairesi, Ergenekon sanıklarından Ergün Poyraz’ın, Hıristiyanlık ve Yahudiliğe hakaret ettiği gerekçesiyle bir yıl hapis cezasına çarprıtılması gerektiğine karar vermişti. "Musa’nın Çocukları Tayyip ve Emine" ve "Musa’nın Gül’ü" isimli kitaplarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın "Sabetaycı" olduğunu iddia eden Ergün Poyraz’ın kitaplarında şu ifadeler yer alıyor: "Hıristiyanlar tecavüz ettikleri annenin bebeğini öldürüp kıyma yapıp aynı anneye yediriyorlardı (...) Hıristiyanların kutsal kitaplarının hangi sayfasını açarsanız açın karşınıza İsa’nın yalanı, yalanları çıkıyor. Vallahi Dallas bile Mukaddes Kitap’tan çok daha masumdu (...) Yahudilerin ve Hıristiyanların kutsal kitaplarının hangi sayfasını açarsanız açın bir başka anlamsızlık, bir başka melanet fışkırıyor (...) Hiç böyle sapık, böyle iğrenç bir inanç olur mu?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!