Kitap kurtları kulübü

Güncelleme Tarihi:

Kitap kurtları kulübü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

HERKES AŞAĞI İNSİN

Orası Öyküleri 2

Ender Özkahraman İletişim Yayınları

Çizgiler Dizisi

Karikatürist Ender Özkahraman'ın ‘‘Orası Öyküleri’’ adlı çizgi kitabının ikincisi ‘‘Herkes Aşağı İnsin’’ İletişim Yayınları'ndan çıktı. Leman dergisi çizerlerinden olan Ender Özkahraman, kitabında yine okuyanları mahvedecek hikayeleri resimlemiş. Ar damarı çatlamış ağzı bozuk! deli Hümeyre, kırık çıkıkçı Kokel, herşeyi ‘‘şey’’ olarak isimlendiren Urfalı Melik, 23 Nisan Valisi Adil, loğ ustası Hrant Usta ve dünyanın heykeli dikilen tek delisi Tuncelili Seyuşen'in hikayelerini okuyunca, şimdiden söyleyelim büyük ihtimalle kahkahalarla gülmeyeceksiniz. Hakkari doğumlu olan ve doğal olarak tanımadığımız ‘‘orası öyküleri’’ne yer veren Ender Özkahraman'ın kitabı bizlere, karikatürün sadece güldürme misyonunun olmadığını hatırlatıyor.

BARIŞ KORUYUCULARI Uzay Yolu Yeni Kuşak Dizisi 2.Kitap

Gene Deweese / Çev. T.Ö. Erkan / Ankira Yayıncılık / 354 sayfa

Uzay Yolu Yeni Kuşak serisi Mayıs ayından bu yana okurlarıyla birlikte. Ankira Yayıncık tarafından yayımlanan serinin üçüncü ama hikayenin ikinci kitabı ‘‘Barış Koruyucuları’’ kitapçı vitrinlerindeki yerini aldı. Üç milyardan fazla zeki varlığın keşfiyle sonuçlanan araştırmayı bir ‘‘yaban kazı avı’’na benzeten Kaptan Picard, kendisini şimdiye kadar hiç olmadığı kadar heyecanlandıracak bir olayla karşı karşıya: Yüzbaşı LaForge ve Binbaşı Data bilinmeyen garip bir gemide kayboldular. Picard ve ekibi kayıp arkadaşlarını ararken, Data ve Laforge, ışınlandıkları birkaç ışıkyılı uzaktaki bir uzay istasyonunda tehlikeli bir şavaşı engellemeye çalışacaklar. Kitabın sonunda ise oldukça güzel bir sürpriz sizleri bekliyor. Bilimkurgu okurlarının kaçırmaması gereken bir kitap.

TUTANHAMON CİNAYETİ

Gerçek Bir Öykü / Bob Brier / Çev. Osman Akınhay / Alfa Basım Yayım Dağıtım / Tarih Dizisi / 288 sayfa

Mısırolog ve paleopatoloji uzmanı Bob Brier'in, ihtişamlı mezarıyla ünlenen Tutanhamon hakkında farklı bir boyut açan kitabı ‘‘Tutanhamon Cinayeti’’ Alfa tarafından yayımlandı. Kasım 1922'de Howard Carter'in keşfettiği Tutanhamon'un mezarı, Krallar Vadisi'nde o güne dek bulunan en zengin mezardı. Mezarının keşfine kadar hakkında isminden başka hiçbirşey bilinmeyen Tutanhamon artık fazlasıyla ünlü birisi. Brier kitabında, genç Tutanhamon'un ölümünün arkasındaki sırları aydınlatmaya çalışıyor. Antik çağ hastalıkları ve mumyalar konusunda uzman olan Brier'in günümüz teknolojisinin yardımlarıyla ulaştığı sonuç ise oldukça çarpıcı. Mısırolog Bob Brier'in kitabında, entrikalarla dolu bir Mısır'ın başındaki genç ve deneyimsiz firavun Tutanhamon'un nasıl bir cinayete kurban gittiğini ve katilin 3000 yıl sonra nasıl gözler önüne çıktığını okuyacaksınız.

YAKUT ŞÖVALYE Elenium Dizisi 2.Kitap / David Eddings / Çev. Ferhan Ertürk / Altıkırkbeş Yayın / Fantastik Kurgu / 351 sayfa

Son yıllarda ülkemizde bir Fantastik kurgu kitapları fırtınası sürüyor. J.R.R. Tolkien'in ‘‘Hobbit’’ ve ‘‘Yüzüklerin Efendisi’’ adlı kitaplarıyla başlayan bu fırtınanın son halkasındaysa Altıkırkbeş Yayınları'nın yayımladığı Elenium Üçlemesi var. Kitapları milyonlar satan David Eddings'in kaleminden çıkan Elenium Üçlemesi'nin ikinci kitabı ‘‘Yakut Şövalye’’ çıktı. İlk kitap ‘‘Elmas Taht’’ı okuyanların merakla bekledikleri kitap, Sör Sparhawk'ın zorlu macerasının devamını anlatıyor. Bu bölümde Sparhawk, Elenia Kraliçesi Ehlana'yı iyileştirecek şeyin ‘‘Bhelliom’’ adlı kayıp bir mücevher olduğunu öğrenecek ve onun peşine düşecektir. Sınırsız güce sahip bir taş, hırsızlar, dilenciler, krallar, büyücüler, tanrılar, savaşçılar ve ölümcül bir yolculuk ilginizi çekerse okumaya ilk kitaptan başlamanızı tavsiye ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!