Kitap kurtları Antalya'ya

Güncelleme Tarihi:

Kitap kurtları Antalyaya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 16:14

3'üncü Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, kapılarını 5 Ekim'de açıyor.

Haberin Devamı

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlediği basın toplantısında, fuarın ilkini "Okumak Lazım" sloganıyla düzenlediklerini ve ilk yıldan itibaren organizasyonun uluslararası bir yapıya kavuşmasını hedeflediklerini hatırlattı. Fuarın ilk yılında 1500 metrekarelik kapalı alanda düzenlendiğini ve 22 bin okurun fuarı ziyaret ettiğini, geçen yıl ise bu rakamın 93 bin kişiye yükseldiğini anlatan Böcek, bu yıl 4 bin 650 metrekarelik kapalı alanda 150 bin okuru ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Böcek, bu yılki fuara 22 ülkeden katılım gerçekleşeceğini ve 24 yayınevinin standının yer alacağını belirterek, fuar kapsamında panel ve imza günleri de düzenleneceğini vurguladı. Böcek, "63 yazar ve sanatçımız her görüş ve düşünceden insana hitap eden yazılarıyla okurlarla bir araya geleceği fuarımıza bütün okurları, Antalyalılar'ı davet ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Fuarın bu yılki temasının "İnsanı Okumak" olduğunu ifade eden Böcek, bu kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenledikleri bir organizasyonla okullarda kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

Kapılarını 5 Ekim'de açacak fuarda, Ahmet Şafak, Banu Avar, Ahmet Ümit, Cezmi Ersöz, Canan Tan, Füsun Önal ve Nihat Genç gibi tanınmış pek çok yazar kitapseverlerle buluşacak. Fuar kapsamında "Zinde Söyleşiler", "Özlenen Demokrat: Özal", "Zaman Yönetimi" başlıkları altında panel ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Konyaaltı Belediyesi'nin yanında kurulacak fuar, 14 Ekim'e kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!