Kitabı olmayan kütüphaneye yardım

Güncelleme Tarihi:

Kitabı olmayan kütüphaneye yardım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir süre önce medyaya kitabı olmayan kütüphane olarak yansıyan Şırnak Halk Kütüphanesi'ne İstanbul'dan destek geldi. Otel Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (OTED), bu kütüphane için topladığı kitapları pazartesi günü saat 16.30'da, Memorial Hastanesi'nin önünde düzenlenen törenle gönderdi. Hastane önünden kalkan araç derneğin İstanbul içinde dört ayrı merkezde biriktirdiği kitapları toplayarak dün sabah yola çıktı. Ansiklopedi ve başvuru kitaplarının ağırlıkta olduğu yaklaşık 20 bin kitaplık kargo, bu kampanyaya destek veren Aras Kargo tarafından taşınıyor.

Kampanyaya öncülük eden Askar Temizlik ve Sosyal Hizmetler ve Memorial Hastanesi Housekeeper'ı Özlem Gündoğan kampanyanın nasıl başladığını şöyle anlatıyor: ‘‘Mayıs ayında bir televizyon programında Şırnak İli Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Dursun'un gönderdiği, kütüphanelerinde kitap bulunmadığını anlatan mektup üzerine durumdan haberdar oldum. Üyesi bulunduğum OTED olarak bu kütüphaneye katkıda bulunmak istedik.''

Kampanyaya Memorial Hastanesi, Academic Hospital, Askar Temizlik ve Sosyal Hizmetler, Hant Limited ve kişisel olarak İhsan Kalkavan destek vermiş. Özlem Gündoğan bu kampanyanın bir seferlik olmadığını, Merkez Şırnak İli Halk Kütüphanesine bağlı Şemdinli, Cizre, Silopi şubelerinin de yardıma ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

Kampanyaya katılmak isteyenler (0212) 210 66 66 (dahili 1998) numaralı telefondan Özlem Gündoğan'la irtibat kurabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!