Kışlalı ölümünün birinci yılında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Kışlalı ölümünün birinci yılında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2000 00:00

Gazeteci-Yazar, Kültür eski bakanlarından Prof. Dr Ahmet Taner Kışlalı, önce geçen yıl bir suikast sonucu katledildiği evinin önünde ardından da Karşıyaka'daki mezarının başında düzenlenen törenle anıldı.
Haberin Devamı

Evinin önündeki ve mezarı başındaki törene, Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı, kızı Altınay Kışlalı'nın yanı sıra, Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu, Devlet eski bakanlarından Hikmet Uluğbay ve eşi, CHP yöneticileri, Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, ADD üyeleri, ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri katıldılar.

Kışlalı'nın katledildiği saatte yapılan törende, saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kışlalı'nın Atatürk ilkeleri yolunda yaşamını ortaya koyan kalpaksız bir Kuvayı Milliye'ci olduğunu söyledi.

Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Kışlalı gibi değerlerin korunamadığını ifade eden Sav, aydınlanma hareketi yolunda çalışan bu değerlerin toplumu uyandırmaya çalıştığı için öldürüldüğünü söyledi.

ADD Genel Başkanı Halil İbrahim Şahin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi Başkanı Gülsen Daldal, CHP Ankara il Başkanı Levent Gök'ün ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Korkmaz Alemdar, ''O, ne görev yaparsa yapsın, bilimadamının sorgulama ve bunu toplumla paylaşma çabası içinde oldu'' diyerek Kışlalı'nın bilimadamı kimliğini vurguladı. Alemdar, Ahmet Taner Kışlalı'nın siyasetçiliğine gazeteciliğini de eklediğini belirterek, onun öğrendiklerini bildiklerini tüm insanlarla paylaşmanın kanallarını kullandığı anlattı.

Anma töreni Kışlalı'nın evinin önüne kırmızı karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.

Kışlalı, daha sonra da Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarının başında da anıldı.

Kışlalı'nın evinin önündeki törenden sonra, eşi Nilüfer Kışlalı ile kızı Altınay Kışlalı'nın yanı sıra, Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu, CHP Ankara İl Başkanı Levent Gök, CHP yöneticileri, Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, okurları ve öğrencilerinin bulunduğu grup, Mumcu'nun Mezarı başında saygı duruşunda bulundu. Konuşmaların ardından anma töreni, Kışlalı'nın mezarına kırmızı karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.

Türkiye'nin bir çok ilinde Kışlalı'yı anmak için çeşitli konferans ve toplantılar düzenlendi.

  • Kışlalı suikastı dosyası

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!