Kışkırtıcı, seksi ve çekici

Güncelleme Tarihi:

Kışkırtıcı, seksi ve çekici
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Wimbledon Tenis Şampiyonasında kortlar kadın teniscilerle renkleniyor

Rusya, İsviçre, Fransa ya da Amerika'dan bu güzel genç

kızlar tenis dünyasına kadınsı bir hava vermeye giriştiler. Tamamen cazibe ve çekiciliğe dayanan bir imaj devrimi yaratarak. Sporseverler bu devrime, Fransızların Uluslararası Açık Tenis Turnuvası Roland-Garros'dan sonra şimdi de Wimbledon'da şahit olacak.

Onlar bütün yıl boyunca dünyanın farklı yerlerinde ‘podyuma çıkıyor.’

Tıpkı dünyanın en tanınmış ajanslarının kataloglarında yer alanlar gibi onların da adı Martina, Serena ya da Venüs... Üstelik Naomi, Claudia, Linda veya Adriana'dan eksik kalır bir tarafları da yok. Bütün bir yıl içinde, dünyanın dört ayrı köşesinde 'podyum alıyorlar'. Programdaki en son defile Londra'da Wimbledon kortlarında.

1999'da kadın tenisçiler için 3 milyon 840 bin, erkekler için 4 milyon 40 bin franklık ödül konmasının da gösterdiği gibi, pratikte artık erkeklerle kadınlar eşit ilgiye layık görülüyor. Bunda Hingis, Kournikova, Pierce, Davenport ve Williams Kardeşler'in tenise kattığı çekiciliğin de payı var.

Tabi ki Chris Evert'le Martina Navratilova, sonra Navratilova'yla Steffi Graf arasında 80'lerde oynanan maçları, ya da bir Gabriela Sabatini'nin, bir Jennifer Capriati'nin halkta uyandırdıkları çekici imajı unutmak mümkün değil. Ama artık durum farklı. Artık bir dalga, bir moda sarıyor kortları. Artık 2000'in kadın tenisi için şunlar söyleniyor. ' Kışkırtıcı, seksi ve çekici.''

Bu çekici ekibin başında, en genç olanı, Anna Kournikova geliyor. 'Mükemmele yakın hatları ve slav suratıyla bu Rus, kortlardaki yeni stilin seks sembolü olarak görülüyor. Yaşı on sekiz ve hiçbir şeyden korkmuyor. Kışkırtmaktan bile. Umduğu sonuçları alamamış, ne önemi var? Onun için geleceğin Martina Hingis'i deniyordu. Ama hem gecelerini sabaha kadar eğlenerek geçirmek, hem de sabah korta zinde gelmek zor tabii. 18 yaşında olmak da, en iyi seviyede tenis oynamak da zor. Çalışma disiplininden yoksun, en iyiye olduğu gibi en kötüye de yatkın bir yetenek. Hollywood onu öngörülenden çok daha önce stüdyolarında ağırlayabilir. Evet, bu da, tenis için bir kayıp ama sinema için büyük kazanç olabilir.

SAMİMİ İSVİÇRELİ

Bütün zamanların en iyi kadın raketi Martina Hingis ise daha 'adaplı' bir çizgide ilerliyor. Görünüş olarak İsviçreli'nin, Rus tenisçiden geri kalır yanı yok. Üstelik dış görünüşü kadar, yense de yenilse de alçakgönüllülüğü, samimiyeti ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Martina, hani bütün ailelerin isteyeceği türden bir kız. Bütün erkeklerin hayalini kuracağı tipten. Bütün zamanların en iyisi, kalben ve fiziken ideal Hingis, bu yeni çekici akımın bayraktarlığını yapıyor.

Bu yeni akımın diğer temsilcileri Williams Kardeşler'e, Venus ve Serena'ya gelince... Kortlarda bu kadar yükselebilen ilk siyah kadın raketler olan Serena ve Venus, farklı anatomilerine karşın birer heykel gibi durarak izleyicileri için iyi bir gösteriyi garanti ediyorlar.

24 yaşındaki Mary Pierce ise bu yoğun cazibe içinde biraz haksız yer elde etmiş gibi görünüyor ama kabul etmek gerek ki turnuvanın en güzel bacaklarına da o sahip. Özellikle de sık sık görünen acayip renkli külotları, büstiyerleriyle kortları showroom'a çevirerek bu yenilenmenin ilk çıkışlarını o yaptı.

Bugün bu genç rakibeler, ideallerini gerçekleştiriyor. Ama bu imaj devrimi sonunda asıl kazanan kadın tenisi. İtirazı olan ortaya çıksın!

WIMBLEDON ‘99 KADIN TENİSÇİLER

Wimbledon ‘99 Steffi Graf’ın belkide katılacağı son turnuva. Bu güne kadar 7 kez şampiyon oldu. Graff 30 yaşında olmanın düşüncelerini değiştirdiğini, kendine artık daha çok zaman ayıracağını söylüyor.

MARTINA HINGIS

İsviçre, 18 yaşında 1. sırada

STEFFI GRAF

Alman,

30 yaşında,

2. sırada

AMANDA COETZER

Güney Afrikalı, 27 yaşında

12. sırada

SANDRINE TESTUD

Fransız,

27 yaşında

13. sırada

LINDSAY DAVENPORT

ABD'li, 23 yaşında, 3. sırada

ARANTXA SANCHEZ

İspanyol,

27 yaşında

7. sırada

BARBARA SCHELT

Avustralyalı,

23 yaşında

14. sırada

MONICA SELES

ABD'li

25 yaşında,

4. sırada

NATHALIE TAUZIAT

Fransız,

31 yaşında,

8. sırada

DOMINIQUE VAN ROOST

Belçikalı,

26 yaşında,

15. sırada

JANA NOVOTNA

Çek,

30 yaşında

5. sırada

MARY PIERCE

Fransız,

24 yaşında

9. sırada

NATASHA ZVEREVA

Beyaz Rusya,

28 yaşında,

16. sırada

Venüs Villiams

ABD'li,

19 yaşında,

6. sırada

J.HALARDDECUGIS

Fransız,

28 yaşında,

11. sırada

ANNA KOURNIKOVA

Rus,

18 yaşında,

17. sırada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!