Kısırlaştırma yüzünden başkanla hayvanseverler karşı karşıya geldi

Güncelleme Tarihi:

Kısırlaştırma yüzünden başkanla hayvanseverler karşı karşıya geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2002 02:05

Fethiye Hayvan Dostları Derneği'nin Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde gerçekleştirdiği sokak köpeklerini kısırlaştırma kampanyası tartışma yarattı. Dernek Başkanı Perihan Agnelli Ayvalık Belediye Başkanı’nın ‘Günah‘ olduğu gerekçesiyle kısırlaştırmaya karşı çıktığını söyledi.

Dursunbey Kaymakam Vekili İlker Özerk Özcan'ın çağrısı üzerine Fethiye'den gelen dernek veterinerleri, Dursunbey'de 45 sokak köpeğini kısırlaştırıp aşıladı. Sokak köpeklerinin ancak kısırlaştırmayla azaltılabileceğini söyleyen Fethiye Hayvan Dostları Dernek Başkanı 51 yaşındaki Perihan Agnelli, 2 yılda 2 bin köpeği kısırlaştırıp aşıladıklarını belirtti. Agnelli, Ayvalık Belediye Başkanı’nın ilçede kısırlaştırma çalışması yapmalarına izin vermediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Sokak köpeklerinin sadece kısırlaştırmayla azalabileceğine inanıyoruz. Ayvalık'ta olduğu gibi barınaklar yaptırıp, köpekleri adeta hapse atmak ya da itlaf etmek çözüm değil. Bu çözüm olsaydı, bu kadar sokak köpeği olmazdı. Ayvalık Belediye Başkanı Ahmet Tüfekçi gibi bazı başkanlar köpeğin kısırlaştırılmasının günah olduğunu düşünüyor. Asıl günah onların öldürülmesi, trafik kazalarına kurban gitmesi, sağlıksız ortamlarda yaşaması. ’’

BELEDİYE BAŞKANI NE DİYOR

Günah değil doğal hak

Ayvalık Belediye Başkanı Ahmet Tüfekçi ise köpeklerin kısırlaştırılmasına ‘‘günah’’ olduğu için değil, bir Türk ve insan olduğu için karşı çıktığını söyledi. Tüfekçi, ‘‘Köpeklerin çiftleşip, üremesi onlara verilmiş doğal bir haktır. Ben bu hakkın alınmasına karşıyım’’ dedi. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini ve 1200 sokak köpeğini barındırdığını belirten Tüfekçi, ‘‘İki veteriner ve ameliyathane ile köpeklerin bakımını ve aşılarını yaptırıyorum. Onlar için Balıkesir Yem Fabrikası'nda her ay özel yemler ürettiriyorum’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!