Kişilikli modelle farkınız olsun

Güncelleme Tarihi:

Kişilikli modelle farkınız olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2005 00:00

Hemen herkesin elinde gördüğünüz cep telefonu modellerinden size de bıkkınlık gelmedi mi? Benim geldi. Bu yüzden bu sayı için tasarımlarıyla fark yaratan marka ve modelleri araştırdım ve test ettim. İşte size piyasadaki kişilikli marka ve modellerden birkaçı...

Sony Ericsson K600i

Gümüş rengiyle dikkat çeken K600i, 3K ile mobil hayata girecek olan görüntülü görüşmenin de aralarında bulunduğu; İnternet’te sörf, mobil içerik indirme ve benzer tüm servislere rahat ve hızlı ulaşım sağlıyor. K600i’nin 1.3 megapiksel kamerası ve 4 kez sayısal zumlama özelliği, kaliteli resim ve video çekmek için bir başka araç taşımaya gerek bırakmıyor. USB kablosu K600i’nin istenilen zamanda bilgisayar ile senkronizasyonunu sağlıyor. Mavidiş desteğiyle bir medya oynatıcı olarak kullanılabilen bu telefonda en son üç boyutlu oyunlar da konsol keyfinde oynanabiliyor. Yeni nesil telefonun uygulamaları da son derece açık ve kolay kullanımlı. K600i’nin 1.8 inç, 262 bin renkli ekranında tüm mobil içerik, olabilecek en net görüntülerle yansıyor.

Pantec PG-6100

Parmak izi tanıyan modeliyle Türkiye pazarına giren ve ses getiren Pantec’in bu modeli tasarım olarak bir sayısal kamerayı andırıyor. Kapağı açılınca ise bir anda ergonomik bir telefonla karşılaşıyoruz. 260 bin renkli TFT ekran, 64 polifonik zil sesi, FM radyo, MP3 çalar,

Mini SD Card girişi, Mavidiş ve kızılötesi gibi temel özellikleri sizde yeterince etki yaratmadı mı? O zaman 2 megapiksel kamera ve entegre flaştan bahsedelim. Pantec’in sayısal kamera özelliği öne çıkan cep telefonlarıyla rekabet etmek için ürettiği bu modeli ayrıca GPRS, Wap ve JAVA gibi iletişim ve platform özelliklerine de sahip.

Samsung SGH-D410

Yüksek renk kapasiteli ve geniş ekranıyla uygulamaları kolaylıkla kullanma gibi bir olanak sunan Samsung’un bu model, ses kalitesiyle de cepten oyun oynayanları sevindirecek nitelikte. 64 polifonik melodi ile orkestra sesleri, GPRS, kızılötesi iletişim, entegre VGA kamera ve eğlenceli ekran koruyucular dikkat çekiyor. Bubble Smile, Fun 2 Link, Ultimate Golf ve Challenger&Mobile Chess gibi popüler ve sürükleyici oyunlara sahip olması telefonun bir mobil eğlence makinesi olduğu sonucunu doğuruyor. Telefondaki Kişisel Bilgi Yönetimi adındaki uygulama içerisinde takvim, saat, dünya saatleri, alarm, hesap makinesi ve birim dönüştürücü gibi araçlar yer alıyor.

Philips 162

Bir telefonun hem fonksiyonel hem de kolay kullanımlı olması günümüz kullanıcılarının en önemli kriterlerinden biri haline geldi. Bu telefonun öne çıkan özelliklerini kolay taşınabilme, kolay kullanım ve ekonomik fiyat olarak sıralayabilirim bir çırpıda. Telefon rehberi kapasitesinin 100 adetle sınırlı olması ve temel uygulamaların çok da ötesine geçmemesinden anlıyoruz ki, standart bir telefon arayanlar için ideal. Kimi kullanıcıların, kafa karıştırdığı veya gereksiz yere maliyeti artıdırdığı gerekçeleriyle pek umursamadıkları ve fazlalık gördükleri eklentiler bu modelde yok. Bununla birlikte polifonik zil sesleri ve capcanlı duvar kağıtları için renkli ekranıyla sınıfında dikkat çekiyor.

Panasonic SA6

Dış mekan aktivitelerine uygun tasarımı ve yüksek kapasiteli pil ömrüyle sportif ve aktif bir cep telefonu olarak tanımlayabileceğim Panasonic SA6, LCD görsel işlemli akıllı yazılımı sayesinde, 16 milyon renge kadar geliştirilmiş yüksek çözünürlüklü görüntü sunabiliyor. Fon ışığı dengesiyle 1.3 megapiksel çözünürlüklü kamerası ve 4X zum fonksiyonu sayesinde orta karar bir sayısal kamera özelliği de sunuyor. Renkli yanıp sönen ışığı sayesinde iletişimi eğlenceli hale dönüştüren telefon, bir mesaj alındığında, mesaj içindeki ifadelere uygun olarak yedi farklı renkte ve şekillerde yanıp sönen bir gösterge sunuyor. Cihazda kolay kullanım için 40 adet ifade mevcut.

SAGEM my X6-2

1.3 megapiksel çözünürlüklü kamerası, 10 MB dahili belleği, MP3 çaları ve Java desteğiyle kullanıcısına birkaç cihazın faydasını sunan SAGEM my X6-2, kızılötesi, Mavidiş, GPRS ve Wap gibi standart bağlantı teknolojilerine de sahip. 350 saat bekleme ve 4 saat konuşma süresine sahip telefon, sesli arama gibi bir kolaylığı da sunuyor. 256 bin renkli TFT ekranı oyun oynamak ve fotoğraflar üzerinde çalışma yapmak için müsait.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!