Jüpiter Satürn kavuşumu saat kaçta? 2020 Kışı ve Çifte Gezegen nedir ve ne zaman buluşacak? En son 1623'te yaşanmıştı!

Güncelleme Tarihi:

Jüpiter Satürn kavuşumu saat kaçta 2020 Kışı ve Çifte Gezegen nedir ve ne zaman buluşacak  En son 1623te yaşanmıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2020 07:25

2020 Jüpiter Satürn kavuşumu saat kaçta? Kışı ve Çifte Gezegen buluşması heyecanla bekleniyor. İki gezegenin kavuşması, üst üste gelmeleri ve tek bir gezegen gibi parlamaları anlamına geliyor. Jüpiter ve Satürn bu yılki ‘büyük birleşmede’ sıra dışı biçimde yakınlaşacaklar. Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kuzey Yarım Küre'de en kısa günün yaşanacağı 21 Aralık'ta, iki gezegenin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı. Bu olağanüstü doğa olayı en son 1623'te yaşanmıştı. İşte, 2020 Kışı ve Çifte Gezegeni buluşmasıyla ilgili merak edilen tüm bilgiler...

Haberin Devamı

Kışı ve Çifte Gezegen buluşması araştırılan konular arasında yerini aldı. Kışı ve Çifte Gezegen buluşması ile 200 yıllık yeni bir döngü başlıyor. Jüpiter ve Satürn kavuşumu en son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşanmıştı. Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kuzey Yarım Küre'de iki gezegenin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı. Peki, Kışı ve Çifte Gezegen buluşması ne zaman olacak? Çifte Gezegen nedir? İşte, o konu hakkında önemli detaylar

KIŞI VE ÇİFTE GEZEGEN NE ZAMAN BULUŞACAK?

Kışı ve Çifte Gezegen buluşması 21 Aralık gecesi gerçekleşecek. LiveScience'ın haberine göre, iki gaz devi gezegenin 20 yılda bir meydana gelen yakınlaşması, 21 Aralık gecesi yaşanacak. İki gezegenin kavuşması, üst üste gelmeleri ve tek bir gezegen gibi parlamaları anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Jüpiter ve Satürn'ün bu yılki "büyük birleşmede" sıra dışı biçimde yakınlaşacakları; bunun, en son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşandığı ifade edildi.

Avustralya'da Monash Üniversitesinde görevli gökbilimci Michael Brown, Washington Post'a yaptığı açıklamada, Jüpiter'in Güneş'in çevresindeki turunu 12, Satürn'ün ise yaklaşık 30 yılda tamamladığını, iki gezegenin turlarını farklı eğime sahip yörüngelerde attığını, dolayısıyla bu denli yakınlaşmalarına nadiren rastlandığını söyledi.

Jüpiter Satürn kavuşumu saat kaçta 2020 Kışı ve Çifte Gezegen nedir ve ne zaman buluşacak  En son 1623te yaşanmıştı

Brown, 1623'teki "büyük birleşmenin", gezegenler Güneş'e çok yakın olduğundan Dünya'dan izlenmesinin mümkün olmadığını, iki gezegenin "izlenebilir bu çok samimi görüntüyü" 1226 yılı mart ayında verdiği belirtildi. Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kuzey Yarım Küre'de en kısa günün yaşanacağı 21 Aralık'ta, iki gezegenin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!