‘Kısas için yaptım, pişman değilim’

Güncelleme Tarihi:

‘Kısas için yaptım, pişman değilim’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 20:34

Yılbaşı gecesi Ortaköy Reina’da 39 kişiyi öldüren Abdülgadir Masharipov, mahkeme ifadesinde pişman olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Cumartesi günü tutuklanan Masharipov, kimlik tespitinde öğretmen olduğunu söyledi, ifadesinde DEAŞ terör örgütü üyesi olduğunu kabul etti.  Katliam emrini Suriye’de bulunan Ebu Cihad adlı kişiden aldığını, kendisine silah getirildiğini belirten Masharipov şunları anlattı:

“Taksim Meydanı’nda eylem yapacağımı söylediler. Orada bulunanları öldürecektim. 31 Aralık akşamı fikrimi değiştirdim. Taksim’e giriş yoktu, her taraf polis kaynıyordu. Ebu Cihad’ı aradım ve saat 21.00’de Reina’ya keşif yapmaya gittim. Polis yoktu, güvenlik de görmedim. Taksiyle Zeytinburnu’na dönüp silahları aldım sonra tekrar Reina’ya gittim.

Rastgele insanlara ateş ettim. Mermiler bitince iki flashbang attım. Üçüncüsünü intihar etmek için yüzüme tuttum ama ölmedim. Rehin düşmeyeyim diye kendimi öldürecektim. İdam hükmü verilirse iyi olur. Aslında ölmek için girmiştim.

Haberin Devamı

Sonra üzerimdekileri çıkardım. Mağdurlardan biriymişim gibi emekleyerek dışarıya çıktım. Kapıda duran silahlı iki kişi beni de yaralı zannederek iki kolumdan tuttular ve kaldırıma bıraktılar.

Amacım Hıristiyanları öldürmekti. Öç aldım, pişman değilim. Kısas yaptığımı düşünüyorum.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!