Kısa Kısa Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kısa Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2002 14:19

Haberin Devamı

*Oriflame, başarılı kadınları seçti

Oriflame tarafından düzenlenen 'En Başarılı Kadınlar' yarışması sonuçlandı. Oriflame kullanıcılarının oylarıyla belirlenen, alanında uzman kişiler 12 Mart 2002'de ödüllerini aldılar. Plastik sanatlarda Prof. Dr. Jale Yılmabaşar, tiyatroda Oya Başar, sinemada Meltem Cumbul, edebiyatta Ayşe Kulin, sporda Süreyya Ayhan, modada Gülay Kuriş, eğitimde Prof. Dr. Türkan Saylan, müzikte Sertab Erener, TV programı kategorisinde ise Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye programı ödüle layık görüldüler. Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, onur ödülü aldı.


*Bilişimde kariyer işbirliği

Bilişim sektörünün kariyer platformu 'Login IT' danışmanlık şirketi Alexander Mann ile web tabanlı insan kaynakları alanında stratejik işbirliği yapacağını açıkladı. Buna göre Alexander Mann Login IT'nin veri tabanından yararlanacak. Login IT üst düzey yönetici adaylarının bilgilerine Alexander Mann'da bulunan CV bankası aracılığıyla ulaşabilecek.


*Siemens’ten tasarım yarışması

Siemens, dış çevre ve vitrin tasarımı yarışması düzenliyor. Mimar Sinan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmada, öğrencilerden Siemens mağazalarının dış cephe ve vitrin düzenlemelerine yönelik bir kimlik konsepti geliştirmeleri istenecek. İstanbul'daki üniversitelerin Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve İç Mimarlık Bölümü lisans ya da lisansüstü öğrencisi olan herkes yarışmaya katılabilecek. Projelerin 23 Mayıs 2002'ye kadar teslim edilmesi gerekiyor. Yarışmada birincilik ödülü bin 500, ikincilik ödülü bin, üçüncülük ödülü ise 750 dolar olarak belirlendi.
Fotoğraf kulübü ödülleri

*Fotoğraf kulübü ödülleri

Arçelik çalışanları tarafından kurulan Fotoğraf Kulübü'nün düzenlediği 'Türkiye'den Mutfak Manzaraları' konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Harran'dan Artvin'e, Tekirdağ'dan Denizli'ye, Edirne'den Hakkari'ye kadar tüm Türkiye'den 520 fotoğrafın katıldığı yarışmanın sonunda 60 eser sergilenmeye değer bulundu. Siyah-beyaz baskı dalında Tülin Dizdaroğlu, dia dalında Kürşat Badakal, renkli baskı dalında Adem Sönmez birincilik ödülü aldılar. Canan Başarel mansiyon ödülüne, Fatih Sönmez ise juri özel ödülüne layık görüldü.


‘Bilgi’de küreselleşme

Bilgi Üniversitesi İşletme Yükseklisansı (MBA) programı kapsamında 'Gelişen Ülkeler, Küreselleşme ve Tedarik Zinciri Yönetimi' konulu seminer düzenliyor. Manchester Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Peter Barrar seminere konuşmacı olarak katılacak. Seminer, 21 Mart Perşembe günü Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleşecek. Ayrıntılı bilgi için: 0212 293 50 10


*Miniklere sevgi günü

Bahçelievler Özel Sembol İlköğretim Okulu ‘Sevgi şiirleri dinletisi günleri’ düzenliyor. Dinletilerde öğrenciler Baudelaire'den Nazım Hikmet'e birçok Fransız ve Türk şairin şiirlerini seslendiriyorlar.


*Çocuk yetiştirme eğitimi

NMT Danışmanlık ve Eğitim Merkezi yetişme çağında çocukları olan anne babalara yönelik eğitim programı sunuyor. Eğitimler etkili ilişki kurabilmek, çocukların kendi sorunlarını aşmasını sağlayabilmek, çatışmaları yapıcı tarzda giderebilmek gibi konuları içeriyor. 1 Nisan-20 Mayıs arasında Pazartesi günleri 19.00-22.00 saatleri arasında yapılacak seminerin ücreti 400 milyon TL. Ayrıntılı bilgi için: 0216 368 93 48.


*Digiturk şenliği

Digiturk, 9 Mart Cumartesi günü grup çalışanlarının çocuklarına yönelik 'Çocuk Şenliği' düzenledi. Yaklaşık 100 çocuğun katıldığı etkinliğe Mc Donalds, Nestle, Philips gibi kuruluşlar destek verdiler.


*‘Küçük Prens’in yardım kampanyası

Saint Joseph Lisesi Eğitim Vakfı Özel Küçük Prens İlköğretim Okulu, öğrencilerin sosyal yönlerini ve yardımlaşma duygularını öne çıkaran çalışmalar için bir dizi etkinlik yapıyor.


*Yurtdışı eğitim fuarı

Yurtdışı Eğitim Danışmanları Derneği'nin düzenlediği YED Fair 2002, 19-21 Nisan'da İstanbul The Marmara Hotel'de gerçekleşiyor. Fuarda üniversite, dil okulu, master, lise, mesleki sertifika ve diploma programları, Au Pair ve ücretli staj konularında ayrıntılı bilgi verilecek.


*Her okula ücretsiz Linux

Gelecek A.Ş. 'Her Okula Linux' kampanyası başlattı. 15 Nisan'a kadar sürecek kampanyaya katılacak okullar Linux 1.1 ve Open Office programlarına ücretsiz sahip olabilecekler. Programların yanı sıra Türkçe versiyonları ve kullanım kitabı da verilecek. İlkokuldan üniversiteye kadar başvuran her okula yardım yapılacak.
Kampanyaya katılmak isteyen okulların www.gelecek.com.tr adresine girerek form doldurmaları gerekiyor.


*Kido Resim Yarışması

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Pınar Kido Resim Yarışması'nın ana konusu 'Anne sevgisi' olarak belirlendi. Yarışmaya katılan ilköğretim öğrencileri 35x25 cm ya da 35x50 cm ölçülerinde resim kağıdına yapacakları resimlerde her türlü boya malzemesini kullanabilecekler. Öğrenciler yarışmaya birden fazla resimle katılabilecekler. Ödüle láyık görülen resimler çeşitli illerde sergilenecek. Yarışma sonucunda üstün başarı ödülü kazanan üç öğrenciye ve okullarına birer bilgisayar; başarı ödülü kazanan yedi öğrenciye de bisiklet armağan edilecek. Tüm ilköğretim öğrencilerine açık olan yarışmaya son başvuru tarihi 5 Nisan olarak belirlendi.


*FKM Dershaneleri açılıyor

Sekiz yıllık eğitim sisteminin yürülüğe girmesiyle birlikte kapanan FKM, yeni bir yapılanma ile dershanecilik hizmeti vermeye başladı. FKM Dershaneleri Genel Müdürü Asuman Kuzuoğlu, ‘‘25 yıl sürdürdüğümüz eğitim hizmetini yeniden başlatıyoruz. Sekiz yıllık temel eğitim gündeme geldiğinde destek vermek amacıyla dershane faaliyetine ara verdik. Beş yıllık aradan sonra aynı deneyim, birikim ve heyecanla tekrar yola çıkıyoruz‘‘ dedi.

* Farklılaşma semineri

Haberin Devamı

Capital Dergisi, FED Training işbirliğiyle 20 Mart 2002'de 'Farklılaşma' konulu bir seminer düzenliyor. Prof. Dr. Arman Kırım tarafından verilecek konferansta ürün, hizmet ve rakiplerin birbirine benzediği yeni dünya düzeninde farklı olmak için yapılması gereken uygulamalara yer verilecek. Her sektör için önemli mesajlar içeren konferans Hyatt Regency Otel'de yapılacak. Konferans için ayrıntılı bilgiye www.fedtraining.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


* Kalite sertifikası

Haberin Devamı

Soysal Eğitim Danışmanlık, 'Kalite Sertifikası Temel Kursu' düzenliyor. Perakende satış elemanlığı kalite standartları konusundaki bilinç düzeyini artırmak için hazırlanan eğitimler üç gün sürüyor. 25-27 Mart 2002'de düzenlenecek eğitimlere katılım ücreti kişi başına 120 milyon TL olarak belirlendi. Ayrıntılı bilgi için: 0 212 212 99 70.


* Kanada eğitim fuarı

CEC-Kanada Eğitim Merkezi ve Kanada Büyükelçiliği'nin düzenlediği 4. Kanada Eğitim Fuarı'nın son gün etkinlikleri bugün 13.00-17.00 saatleri arasında İstanbul Hilton Oteli'nde gerçekleştiriliyor. Fuarda, Kanada'da eğitim veren çok sayıda üniversite, İngilizce ve Fransızca dil okulu, liseler, mesleki sertifika ve diploma programları olan kolejler Türk öğrencilerle buluşacak.

* Duyguyu yönetin

Haberin Devamı

Aktif Danışmanlık, Yönetim Danışmanları Derneği (YDD) işbirliğiyle 21 Mart Perşembe günü 'Duyguların yönetimi' konulu bir seminer düzenliyor. İş yaşamında başarılı olmak için insanları değil duyguları yönetmenin öneminin vurgulanacağı seminere Arge Danışmanlık'dan Mehmet Ünal ve Murat Yalnızoğlu konuşmacı olarak katılacaklar. Aynı zamanda YDD Başkanı olan Murat Yalnızoğlu 'Farkındayım, duygusal davranıyorum' başlıklı bir konuşma yapacak. Kenter Tiyatrosu'nda yapılacak seminer sonrasında Yıldız Kenter 'Hep Aşk Vardı' oyununu sergileyecek. Ayrıntılı bilgi için: 0212 274 18 88.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!