Kısa kısa eğitim...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim...
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2002 15:19

Haberin Devamı

Annelere destek


8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, TED İstanbul Koleji öğrencilerinin hazırladığı 'Çocuklarımızdan Kadınlarımıza 2002' Plastik Sanatlar Sergisi, Beykoz Acarkent Konakları içinde yer alan Coliseum Sağlık ve Yaşam Merkezi'nde açıldı. Sergi 18 Mart'a kadar açık kalacak. Öğrenciler, resim, heykel, seramik, ebru, minyatür, baskı, grafik, vitray ve dekoratif el sanatları atölyelerinde ürettikleri çalışmalarını annelerine armağan ettiler.


Eğitimde yeni ‘Vizyon’


Eğitim danışmanlık sektöründeki şirketlerin sayısı artıyor. Geçtiğimiz günlerde kurulan 'Vizyon Eğitim' ölçme değerlendirme, rehberlik ve danışmanlık, eğitim teknolojisi, iletişim ve yayıncılık konularında hizmet veriyor. Şirketin eğitim koordinatörü Gökhan Aldık, ilk aşamada dershanelere kurum değerlendirme anketleri yaptıklarını söyledi. www.vizyonegitim.com.

Haberin Devamı


Bilkentliler’e yeni yönetim
10 Şubat 2002'de İstanbul Dedeman Oteli'nde bir araya gelen Bilkent Üniversitesi Mezunları, 2002'de görev yapacak yeni Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği (BİLMED) yönetimini seçti. Genel Kurul'da derneğin kurumsallaşma adına önemli adımlar attığı gözlendi. Genel Kurul seçilen yeni yönetim kurulu üyelerinin ilanı ile sonuçlandı.


Yüzyıl Işıl‘a misafir
Birkeröd Lisesi (Danimarka) 42 öğrenci ve öğretmenden oluşan bir grupla Türkiye'ye eğitim amacıyla bir gezi düzenledi. Grup, 6 Mart Çarşamba günü Yüzyıl Işıl Lisesi'nin konuğu oldu. IB Okulları bilgi alışverişi çerçevesinde geçtiğimiz ay Yüzyıl Işıl Lisesi öğrencileri Yunanistan'da American School, Anatolia School ve Moraitis School IB okullarını ziyaret etmişti.


Kanada okulları geliyor
CEC-Kanada Eğitim Merkezi ve Kanada Büyükelçiliği'nin düzenlediği ‘‘4. Kanada Eğitim Fuarı‘‘ 13 Mart 2002'de Ankara HiltonSa otelinde, 16-17 Mart 2002 tarihlerinde de İstanbul Hilton Oteli’nde gerçekleştirilecek. 13.00-19.00 saatleri arasında düzenlenecek fuara Kanada'da eğitim veren çok sayıda üniversite, dil okulları, liseler, mesleki sertifika ve diploma programları olan kolejler katılacak.

Haberin Devamı


Aykut Barka Kütüphanesi
Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Barka'nın adı çocuğunun okuduğu okulun kütüphanesinde yaşayacak. Özel Acarlar Eğitim Kurumları'nın okul kütüphanesinin ismi Prof.Dr. Aykut Barka olarak değiştirilecek.

KalDer'den makale yarışması

Kalite Derneği'nin (KalDer) bu yıl yedincisini düzenlediği Toplam Kalite Yönetimi Makale Yarışması'na son başvuru tarihi 3 Haziran 2002. Yarışma ‘‘Ülkemizin Marka Değeri ve İhracatın Artmasına Etkileri‘‘ ve ‘‘İyi Yönetişim‘‘ olmak üzere iki başlıkta düzenlenecek. Ödüller 23-24 Ekim'de gerçekleştirilecek 11. Ulusal Kalite Kongresi kapsamında törenle sahiplerine verilecek. Ayrıntılı bilgi için: www.kalder.org, 0216 411 00 34.

 

Haberin Devamı

Uluslararası Bakalorya için ayrıcalık istendi

Türkiye'de altı özel ulusal, üç uluslararası okulda uygulanan IB (Uluslararası Bakalorya) programıyla yetişen öğrencilerin üniversite girişlerinde bu programları almaları nedeniyle istedikleri bölümü tercih etmeleri için yeni bir düzenleme yapılması istendi. Prof. Dr. Üstün Ergüder, ‘‘Bu programdan mezun olan öğrencileri yurt dışına kaçırıyoruz. Çünkü, öğrenciler bu programdaki başarılarına göre değerlendirilmiyor. Yurt dışına giden öğrencilerle de büyük döviz kaybı oluyor‘‘ dedi.

Mef Okulları tarafından düzenlenen 'Uluslararası Eğitim Programları Bağlamında Üniversiteye Geçiş Süreci ve Sonrası' konulu panelde IB'de öğrenim gören öğrencilerin sorunlarına çözüm arayışları ele alındı. Konuşmacılar, IB programıyla yetişen öğrencilerin, üniversiteye girişte diğer öğrencilerle aynı şekilde değerlendirilmemesi gerektiğini belirttiler.

Haberin Devamı

Krize karşı 'eğitim'

Management Centre Türkiye'nin (MCT) çalışanların motivasyonunu artırmaya yönelik eğitimleri kriz sonrasında yoğun ilgi görüyor. Şirketlere rehberlik hizmeti veren MCT eğitim planlarının kısa sürede hayata geçirilmesi, minimum zamanla maksimum kişi ile program yapılması konusunda farklı çözümler sunuyor. Bilgi için:  0 212  327 52 80.

Yönetim Geliştirme Programı

Koç Topluluğu yöneticilerinin yetkinliklerini geliştirmek üzere hazırlanan ‘‘Yönetim Geliştirme Programı‘‘nın 31. Dönemi 1-19 Nisan ve 29 Nisan-10 Mayıs 2002 arasında düzenlenecek. Program İnsan Yönetimi, Faaliyetlerin Yönetimi, Kaynakların Yönetimi ve Bilginin Yönetimi olmak üzere dört temel modülden oluşuyor. Programa orta kademe ve orta kademe yönetime yeni atanmış yöneticilerin katılmaları bekleniyor. Ayrıntılı bilgi için: www.idea.com.tr

Haberin Devamı

Tetra Pak ödülleri sahiplerini buldu

Tetra Pak Türkiye'nin düzenlediği ‘‘Geleceğin Ambalaj Tasarımcıları Ödülü‘‘ yarışmasının sonuçları belli oldu. Kazananlara ödülleri İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen bir törenle verildi. Eserlerin üç farklı kategoride değerlendirildiği yarışmanın birincileri İsveç'in Lund kentindeki Tetra Pak merkezinde ‘‘Ambalaj Tasarım‘‘ konusunda bir haftalık eğitim kazandı.

Öğrencilere Amerika’da iş olanağı
West Education & Consultancy geçen yıl gerçekleştirdiği Amerika'da yaz çalışma programını 2002 yazı için de tasarlıyor. İngilizce konuşabilen, 18-28 yaşları arasında, bir yüksek öğrenim kurumuna kayıtlı tüm öğrenciler bu programa katılabilecek. Program dahilinde öğrenciler otel, eğlence parkı, tatil köyü, fast-food restoranları gibi turistik işletmelerde yaz tatili süresince çalışacaklar. Mayıs ayından itibaren yerleştirilecekleri işlerde maksimum dört ay çalışarak iş tecrübesi edinecekler. Bu sürenin sonunda arzu ederlerse bir ay Amerika içerisinde seyahat etme olanağına sahip olacaklar. İstekli öğrenciler önce West Education tarafından bir mülakata alınacak. Başarılı olanlar açık pozisyonlardan üç tercih yaparak başvurularını gerçekleştirecek. Amerikan Hükümeti tarafından kültürel değişim çerçevesinde öğrencilere sunulan bu programa dünyanın diğer ülkelerinden de öğrenciler katılacak. Öğrencilerin minimum iki aylık bir süre için başvuru yapması gerekiyor. Saat ücreti olarak en az 5.75 dolar, en çok 10 dolar alacak ve haftada 30 ile 40 saat çalışacaklar. 1100 dolarlık bir ücreti olan program hakkında geniş bilgi almak için www.westeducation.com sitesine ya da 0216 369 15 52 numaralı telefona başvurulabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!