Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

İÜ'den AB'ye kınama

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde yeni bir gerginlik yaratan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türkiye Masası Şefi Alain Servantie'in terör örgütü PKK'nın sözde başkanlık konseyine gönderdiği mektup İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü tarafından kınandı.

İÜ Rektörlügü'nden yapılan açıklamada, ‘‘Bu mektup ulusal onurumuza büyük bir saygısızlık, ulusal birlik ve bütünlüğümüze, üniter devlet yapımıza gizli bir saldırı niteliği taşımaktadır’’ denildi.

Güven, HSYK üyesi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliğine, Danıştay üyesi Ali Güven'i seçti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, Danıştay Genel Kurulu'nun gösterdiği adaylar arasından Ali Güven'i HSYK asıl üyeliğine getirdi.

Kaza, O-2'yi felç etti

O-2 Karayolu'nda üç kamyon ile bir otomobil birbirine girdi. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. O-2 yolu Gaziosmanpaşa mevkiinde dün 14.00 sıralarında, plakası belirlenemeyen bir kamyon, bir otomobile çarptı ve kaçtı. Bu sırada sürüklenen otomobile başka bir kamyon çarptı. Kamyon sürücüsü Ramazan Oksak da kaza yapanlara çarmamak için direksiyon kırınca bir başka kamyona çarptı. Kaza nedeniyle O-2’de trafik 2.5 saat kilitlendi.

Belediyelere kirli su uyarısı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, inceleme sonucunda suları kirli çıkan 8 firmanın satış yapmasının engellenmesi için kaymakamlıklar ve belediyelerden işbirliği istedi. Sağlık Müdürlüğü belediye ve kaymakamlıklara birer yazı göndererek kirli suların satılmaması için ortak çalışma isterken, İstanbul Tabip Odası Çevre Komisyonu Üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Murat Fırat ise kaynağından kapatılan bir suyun satış istasyonlarında satılmaması gerektiğini söyledi. Kirli suların ciddi sağlık sorunları yaratabileceğni belirten Dr. Fırat, ‘‘Kaynağından emin olamadığımız suları kullanırken dikkatli olmamız gerekir. Buraların kapatılmış olması, bunun bir risk içerdiğinin göstergesi’’ dedi.

Uçak gemisine geçiş yasağı

Haberin Devamı

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Ruhan Çakıroğlu, Ukrayna'nın Çin'e sattığı belirtilen ‘Varyag’ adlı uçak gemisinin, Montreux Antlaşması hükümlerine göre İstanbul Boğazı'ndan geçirilmediğini söyledi. 306.5 metre uzunluğunda, 72 metre genişliğinde, römorkörler tarafından çekilen bir platform olan geminin makinesi ve dümeni olmadığını belirten Çakıroğlu, ‘‘Bugüne kadar, bu büyüklükteki bir kütle, Boğazlar'dan geçirilmemiştir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!