Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Depremde ölenlerin adıyla sahtekárlık

ADAPAZARI depreminde ölenlerin adına sahte evrak düzenleyip hat alan şebeke operasyonla yakalandı. Telsim Abone İşleri'nin şikáyeti üzerine polis araştırma başlattı. Depremde ölenlerin adına sahte ikametgáh senedi alarak telefon şirketlerinden simkart alan bazı kişiler GSM hatları borç nedeniyle kapanana kadar konuşma yapıyordu. Bu yöntemle telefon şirketlerinin milyarlarca lira zarara girmesi üzerine polis aynı yöntemle simkart alan Ejder Avcı (25), Özcan Ceylan (30) ve Yavuz Tan'ı (25) gözaltına aldı. Aralarında 2 muhtarın bulunduğu 8 kişi aranıyor.

Haluk Levent'in otomobili bulundu

ESENLER'de polisin şüphe üzerine aramak istediği otomobilin, rock sanatçısı Haluk Levent'in çalınan otomobili olduğu anlaşıldı. Polisler, önceki akşam 34 TC 9281 plakalı otomobili durdurup arama yapmak istedi. Otomobilde bulunanlar polisten kaçmaya çalışınca, kovalamaca başladı. Polis, uzun bir takipten sonra 18.30 sıralarında oto hırsızlarını Atışalanı'nda kıstırdı. Çalıntı olduğu ve üzerindeki plakanın da sahte olduğu belirlen otomobilin, Haluk Levent'e ait olduğu öğrenildi.

Satanist davasında ölüm nedeni çıkmazda

Satanist cinayeti olarak bilinen Şehriban Coşkunfırat'ın öldürülmesiyle ilgili dava, Adli Tıp'ın olaydan bir yıl sonra mahkemeye ulaşan ‘ölüm nedeni belirlenemiyor’ görüşlü raporu üzerine çıkmaza girdi. Müdahil avukatları, duruşma sonrası düzenledikleri basın toplantısında, cinayetten 4 gün sonra yapılan otopside cesette çürüme olduğu gerekçesiyle ölüm nedeninin tespit edilemediğini belirten Adli Tıp’ı eleştirdi. İdamları istenen sanıklar Ömer Çelik, Engin Arslan ve Zinnur Gülşah Dinçer'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Ergin kardeşlere saldırıda Öz'e beraat

ESKİŞEHİR Özel Tip Cezaevi'nde geçen yıl aileleriyle görüş yapmakta olan Karagümrük Çetesi lideri Nuri Ergin, kardeşi Vedat Ergin ile yeğenleri Ömür Milkayar'ın üzerlerine 38 el ateş eden sanıklardan Taner Büber 18 yıl 4 ay, Cem Çelebi ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olayın azmettiricisi olarak yargılanan Yaşar Öz beraat etti. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmadan sonra Öz, Çelebi ve Büber jandarmalar tarafından geniş güvenlik önlemleri altında tekrar Eskişehir Özel Tip Cezaevi'ne götürüldüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!