Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta sona ermeden...

İzleyin

‘‘Kaçak Gelin’’ yani ‘‘Runaway Bride’’, Richard Gere, Julia Roberts ve yönetmen Garry Marshall'ı ‘‘Özel Bir Kadın’’dan yaklaşık on yıl sonra yeniden bir araya getiriyor. Özel Bir Kadın'ın gişe başarısı ve Roberts ve Gere'in etkileyici kimyasını tekrar kullanmak üzere yapılmış bir film bu. Evet, güzel fahişe ve yakışıklı iş adamının peri masalına benzeyen öyküsü kadar fırtına koparmadı, ama bu ikiliye güvenilir. Şahane Julia Roberts'in damat adaylarını son anda terk eden gelin adayı, Richard Gere'in de bu kaçak gelinin hikayesini yazmak isteyen gazeteciyi oynadığı bu filmi kaçırmayın. Gündelik dertlerimizi ve yaşadığımız travmayı unutmak için biçilmiş kaftan.

KAÇAK GELİN

RUHAWAY BRIDE

Yönetmen:

Garry Marshall

Senaryo:

Josann McGibbon ve Sara Parriott

Görüntü:

Stuart Dryburgh

Müzik:

James Newton Howard

Oyuncular:

Richard Gere (Ike Graham), Julia Roberts (Maggie Carpenter), Joan Cusack (Peggy), Rita Wilson (Ellie), Hector Elizondo (Fisher)...

1999 ABD yapımı, dk.

Giyin

Blucin... Her yaş, cins ve ırktan ve her gelir grubundan insanın ortak kıyafeti olan blucin'de Mavi Jeans, Sonbahar- Kış için farklı seçenekler sunuyor. Erkek ve kadınlar için ayrı hazırlanan yeni koleksiyonda pantolondan kazağa, monttan hırkaya kadar 200'ün üzerinde model var. Yine de en çok ilgiyi genç kızlar için hazırlanan dar kesimli, düşük belli modeller ve streç jeanler çekeceğe benziyor. Erkekler içinse koyu renk ve kalın dikişli ‘‘grevv’’ler bu yıl da çok moda.

Deneyin

Hızlı kent yaşamlarının herkese dayattığı en önemli aksesuar saat. Saatlere artık aksesuar gözüyle bakmak da yanlış, gündelik hayatlarımızın vazgeçilmez tamamalayıcısı, düzenliyicisi onlar. Sert metal ve safir camdan yaratılan yeni bir spor saat öneriyoruz sizlere. Diastar Diamaster. Alarmı, takvimi ve saniye göstergesi, normal ve ara zaman ölçümleri yapabilen kronografı ve su geçirmez özellikleriyle, doğaya düşkün kentliler için vazgeçilmez bir tasarım olacak.

Dinleyin

Diana Krall. Cazın yetenekli Kanadalısı. Son dört yıldır Laurena McKenitt'ten fena halde paslanan kulaklarımızı kurtaran öteki Kanadalı da diyebiliriz onun için. Yeni albümü, ‘‘When I Look Your Eyes.’’Krall bu albümü için, ‘‘yaylı sazlar eşliğinde bir albüm yapmak hiç aklımda yoktu. Hálá trio ve kuartet eşliğinde müzik yapmak istiyordum, radikal bir değişiklik yapmak beni rahatsız ediyordu. Ama bu albümle çok iyi bir sentez gerçekleştirdik,’’ diyor. Dinleyin, cazın bu taze sesini seveceksiniz.

Gidin

Bir günlük izinle bir uzun haftasonu yaşayın. Televizyonlara, haberlere, işe, hatta eve üç gün ara verin. Kendinize bir tatil yaratın. 17 Eylül Cuma'dan 19 Eylül Pazar akşamına kadar. Achill Seyahat Acentası, size bu fırsatı tanıyor. Üç günlük bir seyahat, Ege Denizi'nin incilerinden Midilli Adası'na. Bu üç günü bir adada geçirmek, size hayatın bütün yüklerini üç günlüğüne anakarada bırakma şansı da verecek. 185 dolara. Tel: 0216 418 97 73

Okuyun

Herşeyin sahibi Tanrı madem ki yarattı doğayı,

Ne sebeble verdi ona eksiği, kusuru?

İyi oldu madem, neydi yıkmaktaki zoru?

Çirkin olduysa bu mahluk, bu kimin kusuru?

Okuyun... ‘‘Hayyam'ın Teráneleri.’’ Sádık Hidayet'in kaleminden, Yapı Kredi Yayınları'ndan. Ölümü ve yaşamı mantığa, duygulara, gözlemlere, yaşamın akışına dayanarak çözmek isteyen Hayyam'ın çok yönlü kişiliğinin ve eserlerinin incelemesiyle rubaileri birarada. İran Edebiyatı'nda modern öykücülüğün kurucusu kabul edilen Sádık Hidayet'in Hayyam incelemesi ve rubailerinden derlemesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!