Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

İsrail ekibinden 5 deprem bebeği

Adapazarı'nda enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarına katılan İsrail ekibi, sahra hastanesinde 200 kadar depremzedeyii tedavi etmekte olduğu, ikisi sezaryen, üçü normal beş doğumu gerçekleştirdiği ve dört ameliyat yaptığı belirtildi. İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, İsrail ekibinin Türk doktorlar ve gönüllülerle yakın işbirliği içinde çalıştığı ve onların değerli katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bildirildi. Gölcük çevresinde çalışan İsrail ekibine çalışması için yeni bölgeler verildiği ve buralarda da Türk yetkililerle işbirliği içinde çalışıldığı kaydedildi.

Yaralanan 90kişi Almanya’da

Almanya'dan Türkiye'ye izine giden ve depremde yaralanan 90 Türk vatandaşı, dün Alman Otomobil Kurumu ADAC tarafından Boeing 737 tipi uçakla Nürnberg'e getirildi. ADAC söcsüsü Ulf Rasch, 3 ağır yaralının tedavi için hastaneye kaldırıldığını, diğer yaralıların ise tedavileri yapıldıktan sonra kaldıkları kentlere götürüldüğünü kaydetti. İnsanların büyük korku ve şok içersinde olduklarını belirten Rasch, ‘‘Büyük bir kısmı yakınlarını kaybetmiş, evleri yıkılmış insanlar. Yaralılar arasında göçük altında kalmış olan insanlar da bulunmakta’’ dedi. ADAC Acil Servis Şefi Johannes Thierbach da, Alman Otomobil Kurumu'nun İstanbul'da bir otelde yaralıları toplama merkezi kurduğunu belirterek, 12 ağır yaralının da özel ilk yardım uçağı ile Almanya'ya getirildiğini ifade etti.

Deprem bölgesine yardımlar sürüyor

Deprem bölgesine yurt içinden ve yurt dışından yardımların gönderilmesine devam ediliyor. Deprem bölgesine FIAT, tam donanımlı 10 ambulans ve 3 diyaliz makinesi bağışında bulundu. Bursa Valisi Orhan Taşanlar, depremden sonra valilik olarak, kent halkından, sanayicilerden ve işadamlarından büyük destek aldıklarını söyledi. Taşanlar, ‘‘Bursa, depremde ciddi sınav verdi. Kurulan kara ve hava köprüleriyle sağlık merkezi oldu. Bursa'nın 62 ambülansı deprem bölgelerinde hizmet veriyor’’ dedi. TOFAŞ Genel Müdürü İtalyan Antonio Bene de, depremde yaşanan acıları Türk halkıyla birlikte çektiklerini, acıları azaltmak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bene, 10 ambulansla birlikte yaralıların tedavisinde kullanılmak amacıyla gerekli ilaçların da bugün geleceğini bildirdi.

ÇADIR SEFERBERLİĞİ

Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için tekstil üreticisi firmalara ve vatandaşlara çadır yardımında bulunulması çağrısı yaptı. Göksu, Denizli'den İzmit'teki deprem felaketzedelerine şu ana kadar 30 milyar liranın üzerinde para ve tonlarca gıda yardımında bulunduğunu belirtti.

KAMU TESİSLERİ AÇILIYOR

Depremzedelerin kamuya ait dinlenme tesislerine yerleştirilmesi kararının ardından İçel'in sahil ilçesi Silifke'de de kamuya ait dinlenme ve eğitim tesislerinin boşaltılmasına başlandı. Başbakanlık Kriz Merkezi Başkanlığınca gönderilen emirle Silifke'de Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, İhracatçılar Birliği, Yol İş Sendikası, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı El Sanatları, Akkum İzcilik ve Karayolları kampları boşaltılıyor. Yetkililer tesislere toplam 2000 depremzedenin yerleştirileceğini, ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirdiler.

TANSAŞ'TAN YARDIM

Tansaş, yardım konvoyunda 2 adet frigo araç, 3 kamyon, 2 otomobil, 1 jeneratör ve su tanklarının bulunduğunu, ayrıca konvoyda bölgedeki 1000 kişiye hizmet verebilecek bir de seyyar mutfak bulunuyor. 1.5 ton temiz su ve 1 ton atık su kapasiteli kadın-erkek seyyar tuvaleti de gönderilecek. Tansaş'ta çalışan 30 kişinin deprem bölgesine gönderildiği bildirilirken, ekibin beraberinde hijyenik pet, çocuk bezi, kağıt havlu ve ıslak mendil gibi temizlik ürünlerini ve acil ihtiyaç malzemelerini de bölgeye ulaştıracakları kaydedildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!