Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Denizcilik Fakültesi İSO Belgesi'ne kavuşuyor

Denizcilik alanında ilk ISO 9002-ISO 14001 belgesini almaya hak kazanan İTÜ Denizcilik Fakültesi, belgelerine Salı günü kavuşuyor. Dünyanın en önde gelen klas kuruluşlarından Japonya'nın Class NK'den alınan Denizcilik Eğitiminde ISO 9002 Kalite Belgeleri 22 Haziran Salı saat 15.00'de İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin Tuzla Kampüsü açıklarında demirli bulunan Türkiye'nin tek Açık Deniz Eğitim Gemisi M/S Akdeniz'de gerçekleştirilecek. İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Osman Kamil Sağ, ‘‘Uluslararası Denizcilik eğitiminde kalite belgeleri ve akreditasyonu ile Türkiye'nin dünya denizcilik eğitiminde liderliğe soyunduğunun bir belgesi olarak görüyoruz Kalite Belgesini’’ dedi.

Üniversiteli dericiler geliyor

DERİMOD Kadir Has Üniversitesi ile birlikte 'Denizcilik Eğitimi'ne başlıyor. Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde kurulu olan Hasan Yelmen Eğitim Vakfı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek eğitimde, Dericilik Eğitimi ve Deri İmalatı olmak üzere iki bölüm bulunacak. ÖSS sınavı ile alınacak öğrencilere, teorik olarak deri teknolojileri anlatılırken, üniversitenin bitişiğindeki deri fabrikasında da derslerini uygulamalı olarak görecekler.

Fedakar öğretmen

SAMSUN'un Ayvacık İlçesi'nde 25 yaşındaki öğretmen Harun Taşçı, baraj gölüne düşen öğrencisini kurtarmak isterken kendi boğuldu. Ayvacık Hasan Uğurlu İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Harun Taşçı, diğer öğretmen arkadaşlarıyla birlikte öğrencilerini Çamalan Köyü'ne pikniğe götürdü. Piknikte öğrencilerden 11 yaşındaki Ayşe Tosun'un baraj gölüne düştüğünü gören fedakar öğretmen hemen suya atladı. Ancak Ayşe, diğer öğretmenlerin de çabalarıyla kurtarılırken, öğrencisi için mücadele eden Harun öğretmen akıntıya kapıldı. Harun Taşçı'nın cesedi, öğretmen arkadaşları ve çevre sakinleri tarafından sudan çıkarıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!