Kısa,kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa,kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

İki sokak çocuğundan biri öğrenci

Beyoğlu ilçesinde çalışan sokak çocukları üzerinde yapılan bir araştırma, bu çocukların yarısının hem çalışıp hem okula gittiğini, diğer yarısının ise okula gitmediğini ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre, yüzde 81'i 9-12 yaşında olan çocukların yüzde 45'i kağıt mendil satıyor, yüzde 9’u araba camı siliyor, yüzde 8’i kart satıyor, yüzde 6’sı ayakkabı boyacılığı yapıyor. Diğerleri de dilencilik, çiçekçilik, jeton ve bilet satıcılığı ile para kazanıyor. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Beyoğlu 75'inci Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün 120 sokak çocuğu üzerinde yaptığı araştırmaya göre, sokak çocuklarının büyük bölümü kırsal kökenli ailelerden geliyor. Çocukların yüzde 72’sinin ailesi 6-10, yüzde 13’ünün ailesi 11-14, yüzde 12’sinin ailesi de 3-5 kişiden oluşuyor. Bu ailelerin çoğunluğu Tarlabaşı’ndaki 2 oda ve salondan oluşan eski taş yapılarda barınıyor. Sokak çocuklarının yüzde 80’inin babaları çalışıyor, yüzde 10’unun babasının işi yok, yüzde 10’unun ise babası ölmüş. Çalışan babalar genellikle mevsimlik, günlük, düşük ve düzensiz gelir getiren işlerle geçimlerini sağlıyor. Çocukların yüzde 86'sının annesi çalışmıyor.

İftar çadırında oy istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Türkiye'de insanların kamplara ayrılıp, bölünmeye çalışıldığını ileri sürerek, politikacılara, ‘‘Gelin bu kavgayı bitirin’’ çağrısında bulundu.

Üsküdar Belediyesi'nin iftar çadırında konuşan Gürtuna, ‘‘Biz birbirimizle uğraşmaktan, üretken bir toplum haline gelemiyoruz. Bu aslında bize düşmanın bir oyunu. İçimizden de bu oyuna gelenler var’’ dedi. Türkiye'nin kalkınıp, bütün problemlerini çözerek dünya milletler camiasında lider ülke duruma bu yüzden gelemediğini öne süren Gürtuna ‘‘Bu gerilimler yüzünden insanlar şartlanıyor. Bu nedenle de ciddi, Türkiye'de problemlerin üstesinden gelecek liderleri ve kadroları, objektif olarak seçemiyoruz’’ diye konuştu. Seçimlerde, kendilerinin önlerini kesmeye çalışanlara ders vereceklerini de ileri süren Gürtuna, çadırdaki Üsküdarlılar'dan oy istedi. Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, Gürtuna'ya plaket verdi. Yemek halk ozanlarının türküleriyle son buldu.

Mürteza AKKAYA

ANAP’ın Esenyurt adayı Celal Sevinç

Belediye başkan adaylarını açıklamaya başlayan ANAP, Esenyurt'ta belde Başkanı Celal Sevinç'in belediye başkan adayı olduğunu bildirdi. Esenyurt'ta düzenlenen iftar yemeğinde ANAP İl Başkanı Sühan Özkan tarafından belediye başkan adayı olduğu açıklanan Sevinç, uzun süredir partinin Esenyurt Belde Başkanlığını yürütüyordu. Ayda KAYAR

Şen’in teşekkürü

Küçükçekmece Belediye Başkanı Nurettin Şen belediyede çalışan 1256 kişiye iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinde konuşma yapan Şen, ‘‘Yerel yönetimlerin daimi temsilcilerinin belediye çalışanları olduğunu’’ belirterek ‘‘Başkanların hizmet süresi bittiği halde çalışanlar süreklidir. Başkanlığım süresince işçi ve memur ile birlik ve dayanışma içerisindeyim’’ dedi. Beşinci görev süresinin sonuna yaklaşırken memur ve işçilere sergiledikleri dayanışmadan ötürü teşekkür eden Şen ‘‘Bölge geniş, sorunlar çok ama tüm bu zorluklara rağmen çok yol katettik’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!