Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kara mayını imha robotu yapıyoruz

Avrupa Koordinasyon Kurulu bünyesinde ‘kara mayınlarının insansız araçlarla havadan etkisiz hale getirilmesi veya imha edilmesini’ içeren 4 yıllık bir proje başlatıldı. Türkiye de mayınların insansız araçlarla havadan belirlenmesini sonra da robotik araçlarla etkisiz hale getirilmesini öngören projeye katıldı. Türkiye bu çerçevede robotik araç üretecek. Kara mayınlarının yüzde 99.6 doğruluk oranıyla belirlemeyi amaçlayan projeye Türkiye ile birlikte 9 Avrupa ülkesi katılıyor. Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, İspanya, Avusturya, Slovenya, Bosna-Hersek'ten 14 firmanın yer aldığı projede Türkiye'yi TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) temsil ediyor.

Su istasyonları için son 13 gün

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Suat Çağlayan, su istasyonlarının 18 Ekim'de kapatılacağını ve karardan geri dönülmesinin sözkonusu olmadığını söyledi. Su istasyonlarına tankerlerle su taşındığını ve her türlü mikrobun ürediğini belirten Prof. Dr. Çağlayan şöyle dedi: ‘‘Amacımız insanların temiz ve sağlıklı su içebilmelerini sağlamak. Şehir suyu şebekelerinin bulunmadığı yerleşim yerlerine de hijyenik koşullarda içme suyu verilmesi için formül arıyoruz. Büyük miktarlarda su ihtiyacı olan, fabrika, işyerleri ve benzeri yerlerin su ihtiyacını nasıl karşılayacaklarını saptamak için çaba gösteriyoruz.’’

Van'da 60 kilo eroin ele geçti

VAN'da bir ihbar üzerine düzenlenen operasyonda, Burhan Özçoban yönetimindeki 34 EGZ 63 plakalı akaryakıt tankerinde arama yapıldı. Aracın sol arka tarafındaki malzeme sandığının üzerine yapılan gizli bölmede birer kiloluk paketler halinde 60 kilo eroin ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 600 milyar lira olan uyuştucuyla ilgili olarak sürücü Burhan Özçoban gözaltına alınırken, kimliği açıklanmayan uyuşturucu sahibinin de arandığı bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!