Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tansu Çiller Ricky'e 50 milyar verecek

Fazilet Partisi ve CHP'nin ardından, DYP de Tansu Çiller'in talimatıyla Ricky Martin'in ünlü şarkısı ‘Une dos tres’ peşine düştü. Ricky Martin'in şarkısını seçim meydanlarında kullanmak için harekete geçen DYP'liler, önümüzdeki günlerde DYP İstanbul İl Basın ve Propaganda İkinci Başkanı ünlü müzik yapımcısı Şahin Özer'i Fransa'ya gönderecek. Özer, şarkının telif hakkına sahip olan Olympia Plak yetkilileri ile görüşecek. DYP'li yöneticiler, şarkıya yeniden söz yazılarak, DYP'ye uyarlanacağını belirtirken, telif olarak 50 milyar lira telif hakkı ödeyeceklerini dile getirdiler.

Baykal hem iktidar hem muhalefet

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gölhan, Baykal'ın hükümet değişikliği konusunda kararlı olmasını istedi. Gölhan, ‘‘Baykal hem iktidar, hem de muhalefet. ‘Gelin hükümeti değiştirelim' diyoruz. Gelmiyor. Kongreden sonra daha kararlı bir tutum içine girecektir’’ dedi.

Saygın’dan Baykal'a övgü

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Işılay Saygın, partisinin yönetim kurulunda kadın ve erkeklere eşit sayıda yer veren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tüm parti liderlerine örnek olmasını diledi. Saygın, dün Türk Kadınlar Birliği'nin (TKB) 28.Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, siyasette kotadan yana olmadığını belirterek, ‘‘Her partinin genel başkanı, partilerinin yönetim kurullarında kadınların erkeklerle eşit sayıda temsil edilmelerini sağlamalıdır’’ dedi. Genel Kurul'a katılan tek erkek konuşmacı Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden oldu.

Örnek aileler

Kampanya sonucu belirlenen üç örnek aileyi, kamuoyuna Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tanıtacak. Devlet Bakanı Işılay Saygın, örnek ailelerin 70, 68 ve 50 yıldır evli olduklarını açıkladı. Türk ailesinin tüm dünyada örnek aile yapısına sahip olduğunu vurgulayan Saygın, ‘‘Dünyanın özendiği konumdayız. Hiçbir ülkenin anayasasında aileyle ilgili tek cümle yoktur’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!