KISA... KISA...

Güncelleme Tarihi:

KISA... KISA...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2001 14:31

İK’cılar buluştu

Academy International Yönetim Danışmanlığı tarafından, PERYÖN, Hürriyet İK ve yenibir.com işbirliğiyle düzenlenen 'İnsan Kaynakları Türkiye Buluşması IV' 26 Ekim 2001'de gerçekleşti. Buluşmaya, Gaziantep, Şanlıurfa, Denizli, Bursa, Eskişehir ve Kayseri, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin birçok şehrinden yaklaşık 350 yönetici katıldı.

Bilkent Otel'de gerçekleşen buluşmada İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı, Otokoç Genel Müdürü Cenk Çimen, Otokoç İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Şahin, Palmolive Colgate İnsan Kaynakları Müdürü Cihangir Kavuncu, Philliph Morrisa İnsan Kaynakları Müdürü Can Kullukçu, Sabancı Holding Halkla İlişkiler ve Reklam Müdürü Arzu Çekirge Paksoy, Demir Sigorta İnsan Kaynakları Müdürü Emek Ersan ve Merkez Valisi Recep Yazıcıoğlu konuşmacı olarak katıldılar. Türkiye'de insan kaynakları uygulamalarının değerlendirildiği toplantıda, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 'Liderlik ve Yönetim' konulu bir konuşma yaptı.

Performans konferansı

Keysoft Yazılım Hizmetleri, 'kurumsal performans yönetimi' konferansı düzenliyor. Konferansta, şirketlere özel 'aktivite bazlı modelleme yaklaşımı' hakkında bilgi verilecek. Hyperion Performans Yönetimi'nin de tanıtılacağı konferansa Hyperion Danışmanları Paul Chesire ve Mark Lindblom 'Hyperion Performance Scorecard', Keysoft Danışmanı Petek Öztan Hyperion Business Planning, Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Üyesi Mustafa Gözalan 'Stratejik ve Değere Dayalı Yönetim Sistemlerinde Yeni Teknikler' konulu konuşmalar yapacaklar. Konferans 8 Kasım 2001'de Conrad Otel'de gerçekleşecek. Türkiye'de Keysoft tarafından pazarlanan Hyperion Performans Yönetimi Modeli, planlama, raporlama, performans izleme ve sonuç analizi gibi ana birimlerden oluşuyor. Model, dünya genelinde birçok şirket tarafından kullanılıyor. (Bilgi için tel: 0212 288 32 00)

Çubukçu, EFQM’de

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Yönetim Kurulu'nun ilk Türk üyesi Sabancı Holding CEO'su Hazım Kantarcı görevini Beko Elektronik Genel Müdürü Aydın Çubukçu'ya devretti. EFQM Yönetim Kurulu'nun 10 Ekim 2001'de gerçekleştirdiği seçimlerde Çubukçu'nun altı yıl boyunca görevde kalması kararlaştırıldı.

Liselilere web tasarım yarışması

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları kuruluşunun 15 yıldönümünü kutluyor. Kutlama kapsamında gerçekleşen 1. Liselerarası Ödüllü Web Sayfası Tasarım Yarışması' sonuçlandı. Sarkom Bİlgisayar işbirliğiyle yapılan yarışmaya İstanbul'dan Yıldızlar Koleji, Devran Koleji, Bağcılar Birikim Kolejiç Akasya Koleji ve Ahmet Şimeşek Koleji katıldı. Değerlendirme sonucunda Devran Koleji öğrencileri birinci oldular. Yarışmada ikincilik ödülünü Bağcılar Koleji, üçüncülük ödlünü ise Ahmet Şimşek Koleji ekibi aldı.

Yön bulduran yarışma

İstanbul Orienteering (yön bulma) Grubu harita okuma ve pusula kullanma becerinizi geliştiriyor. Özellikle dağcılık ve mağaracılık gibi sporlarla ilgilenenlere yönelik olarak yürütülen Orienteering sporu, kişilerin pusula kullanma, harita okuma, ve yön bulma becerilerini geliştirmelerini sağlıyor. Orienteering Grubu, bu amaçla yürüttüğü çalışmalarına 11 Kasım Pazar günü Belgrad Ormanı'nda düzenlenecek 2001 IOG Sonbahar Orienteering Kupası Yarışması'nı da kattı. Belgrad Ormanı'nda düzenlenecek yarışma her yaştan katılımcıya açık. Yarışmaya ilk kez katılacaklara yönelik olarak orienteering'i öğrenebilecekleri parkurlar tasarlandı. Hürriyetim, yenibir.com, Karrimor Outdoor Ürünleri ve Adrenalin Tırmanış ve Doğa Sporları'nın sponsor olduğu yarışmaya katılmak isteyenlerin Adrenalin Mağazaları'ndan kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yarışmaya katılım ücreti 3 milyon TL olarak belirlendi. (Ayrıntılı bilgi için: www.websamba.com/turkey-o)

Bilgisayar al, çocuk okut

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Compaq işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘‘Ben İki Çocuk Okutuyorum, Ya Siz?‘‘ kampanyası başladı. Proje kapsamında, Compaq marka masaüstü ve dizüstü bilgisayar satın alan kişiler aynı zamanda iki çocuğun eğitim masraflarını karşılamış olacaklar. Müşteriler yaptıkları yardımı TEGV'e bağışlayacaklar. Kampanya çercevesinde ilk bağışı Compaq Türkiye Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu yaptı. Nalbantoğlu, yüz çocuğun eğitim giderlerini karşılayacağını açıkladı. Kampanya süresince projeye destek verenlere bir sertifika verilecek.

Türkiye'nin Çağdaş Kızları

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Turkcell'in katkılarıyla gerçekleştirilen ‘‘Çağdaş Türkiye'nin Çağdaş Kızları‘‘ projesi kapsamında eğitim bursu alan 38 kız öğrenci kendi şehrindeki Anadolu liselerinin, 22'si Anadolu öğretmen liselerinin, 26'sı süper liseler ve yabancı dil ağırlıklı liselerin sınavlarını kazandılar.

Sportif çocuklara fırsat

Darüşşafaka Spor ve Sosyal Tesisleri etkinliklerine Sonbahar ve Kış sezonunda da devam ediyor. Yüzme, tenis, basketbol, jimnastik ve 6-14 yaş grubu için masa tenisi kursları bu sezonun faaliyetleri içinde yer alıyor. Klübün etkinliklerinin bir dönemlik ücreti 110 milyon TL'den başlıyor. (Bilgi için tel; 0 212 286 26 76)

Hollanda'da CRM

Avrupa'da faaliyette olan 30 bin şirketin iletişim bilgilerini içeren Webisrehberi.com iş dünyasına yönelik 'Webisrehberi İş Geliştirme Etkinlikleri' adlı konferanslar düzenliyor. Bu konferansların üçüncü ayağı 14 Kasım 2001'de Hollanda'da gerçekleşecek. Müşteri İlişkileri Yönetimi'nin (CRM) tartışılacağı konferansa Hollanda Büyükelçisi Aydan Karahan, Hollanda İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hans Dijkstal, Deloitte & Touche firmasından J. A. Giliam Atranet'ten Atilla Aytekin, Baseline'dan Bas Jansen, Hollanda İş Kadınları Derneği Başkanı Karin van Rooyen ve IGEME temsilcisi Esin Ayanoğlu konuşmacı olarak katılacaklar. Hürriyetim işbirliğiyle yapılacak konferans Van der Valk Schiphol'da gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!