KISA HABER- KISA HABER- KISA HABER

Güncelleme Tarihi:

KISA HABER- KISA HABER- KISA HABER
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2001 13:28

Haberin Devamı

Siemens´ten start-up´lara fırsat

Bilgi teknolojileri ve hizmet sektörüne yönelik start-up şirketlerin projelerine destek vermeyi amaçlayan Siemens Business Accelerator (SBA) Almanya´dan sonra ilk defa Türkiye´de faaliyete geçiyor. SBA firmalara çalışabilecekleri alanlar yaratmanın yanı sıra IT altyapısı ve küresel bir bilgi ağı sunacak. Business Accelerator Türkiye´nin kuruluş amacı dinamik potansiyeli harekete geçirerek rekabeti artırmak, yeni iş olanakları sağlamak ve iş ortaklarının gelişimine katkıda bulunmak.

Xerox eleman arıyor

Xerox, Türkiye genelinde satış ve pazarlama ağını güçlendirmek için işe alım yapacak. Şirket bu amaçla en az lise mezunu olan 37 kişi alacak. İşe alınacak kişiler Xerox Türkiye Genel Merkezi´nde şirketin kurum kültürü, uluslararası standartları ve çalışacakları alanlarla ilgili eğitim alacaklar. Eğitim süreci sonunda başarılı bulunanlar şirketin bayi ağında çalışmaya başlayacaklar. Türkiye´de 1989´dan bu yana faaliyette olan Xerox´un 133 ülkede 80 bin çalışanı bulunuyor.

Görme engellilere ilaç kutusu

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama, görme engellilere uygun olarak hazırlanan ilaç kutularını piyasaya sürdü. Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle hazırlanan kutularda Braille alfabesi kullanıldı. Proje, Sinopryl, Sinoretik, Amlodis, Zovatin ve Vigrande olmak üzere altı ilacı kapsıyor.

Turkticaret.net ´Garanti´lendi

B2B internet sitesi turkticaret.net Garanti Bankası´yla işbirliği yapıyor. Türkiye´de 1998´den bu yana Bursanet bünyesinde hizmet veren şirket 20 bin KOBİ´nin buluşma noktası olarak çalışıyor. İşbirliğiyle birlikte Garanti Bankası turkticaret.net´e iş platformu ödeme ve tahsilat hizmetleri altyapısı, elektronik bankacılık ve kredi kartı ödeme altyapısı desteği verecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!