Kısa-ca 450 film

Güncelleme Tarihi:

Kısa-ca 450 film
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2010 16:45

Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “10. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali” 31 Mart-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 9 yıldır ulusal olarak düzenledikleri Kısa-ca Öğrenci Filmleri Festivali'nin 10'uncusunu uluslararası düzeyde yapılacağını belirtti.

Prof. Dr. Sümer, İngiltere, Almanya, ABD, Fransa, Kırgızistan ve Kıbrıs'tan öğrencilerin çektiği 450 kısa filmi değerlendirdiklerini ifade ederek, “Ön eleme jürisi, festivalde yarışan bu filmleri titizlikle inceledikten sonra 77'sini finale bırakmıştır. Bu filmler de kendi alanlarında yetkin ve önemli jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Festivalimiz bu yıl jüri üyesi olarak yurt dışından konukları da ağırlamaktadır” dedi.

Festivalde sinemayla ilgilenen öğrencilerin, akademisyenler ve sinema alanında üretim yapan profesyonellerle bir araya gelme imkanı bulacaklarını vurgulayan Sümer, festival kapsamında belgesel, deneysel, kurmaca ve animasyon kategorilerinde ödül verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Sümer, festival kapsamında kısa film ve sinema üzerine görüş alışverişi sağlanması açısından söyleşiler de olacağını ifade ederek, “Festivalle, sinema sanatında özgün fikirler üretebilecek, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek sinema öğrencileri teşvik edilecek. Öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine yardımcı olmayı, kısa filmin gelişmesine katkıda bulunmayı ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

FATMA GİRİK'E ONUR ÖDÜLÜ

Geçen yılki festivalde Hülya Koçyiğit'e Onur Ödülü verdiklerini hatırlatan Sümer, bu yıl onur ödülünü Fatma Girik'e vereceklerini ve “Fatma Girik Sinema Afişleri Sergisi”ni açacaklarını söyledi.

SÜ İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can, geçen yıl düzenlenen festivalde jüri üyeliği yapan Aykut Oray anısına “Hücre” isimli kısa filmin gösterileceğini belirterek, 3 gün sürecek festivalde, jüri üyeliği yapan Rutkay Aziz, Coşkun Aral, Ahmet Kural, Fatma Girik gibi isimlerin öğrencilerle bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!