‘Kırmızı kart’ operasyonunda 2'nci villa baskını

Güncelleme Tarihi:

‘Kırmızı kart’ operasyonunda 2nci villa baskını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2007 16:17

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, internet bankacılığı şifrelerini ele geçirdikleri kişilerin hesabındaki paraları başka hesaplara havale ederek dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve sevk edildikleri mahkemece tutukanan 2'si kadın 6 kişinin ifadelerinden yola çıkan Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Milas'a bağlı Güllük Beldesi'ndeki bir villada arama yaptı. Aramada 150 bin kredi kartı ile bunları hazırlamakta kullanılan cihazlar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Tutuklanan zanlıların akrabası olduğu belirlenen 2 kişinin yaşadığı Çarşı Mahallesi'ndeki lüks villaya bu sabah saatlerinde giden jandarma ekipleri, kapıyı açan olmayınca çilingir yardımıyla içeriye girdi. Villada yapılan aramada, 50 bini çeşitli isim ve numaralara düzenmiş toplam 150 bin kredi kartı, üç bilgisayar, 7.65 milimetre çapında 30 mermi, kart üzerine kabartma ve dijital yazı kaydetme ve kopyalama makinaları, çip okuyucu ve kart oyucu cihazlar ele geçirildi. Villada yaşayan 2 kişinin, geçen çarşamba günü yapılan Kırmızı Kart Operasyonu'ndan sonra kaçtıkları belirlendi. Zanlıların 16 banka şubesinden, yaklaşık 15 bine yakın müşterinin kredi kartı numara ve şifrelerini, çeşitli yöntemlerle elde ettikleri de yapılan araştırmalar doğrultusunda ortaya çıkartıldı.

Haberin Devamı

İLK DARBE ŞUBAT AYINDA VURULDU

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, geçen şubat ayında, casus yazılım programları, tuzak e-posta ve web sayfaları göndererek internet bankacılığını kullanan mevduat sahiplerinin hesaba erişim şifrelerini ele geçirip, bu şifre bilgileriyle başka hesaplara havaleyle dolandırıcılık yaptıklarını belirledikleri bir gruba yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 8'i tutuklandı. Polis, gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ile yapılan teknik takip ve istihbarat sonucunda, sanal ortamda dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen şebekenin bazı üyelerinin Bodrum Kumbahçe Mahallesi Afet Hanım Sokak Anfora Vilları'nda kaldıklarını belirledi.

LÜKS VİLLARA BASKIN

Haklarında İzmir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gıyabi tutuklama kararı çıkartılan zanlıların yakalanması için İzmir polisinin irtibata geçmesi üzerine Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı 40 kişilik ekiple, geçen çarşamba günü zanlıların 3 bin dolara kiraladıkları deniz manzaralı, mobilyalı iki lüks villaya ‘Kırmızı Kart’ adı verilen bir operasyon düzenledi. Operasyonda, çetenin lideri olduğu ileri sürülen elektronik mühendisi U.Y., V.A., S.Ö., bilgisayar mühendisi C.İ., A.E. ve kızı Z.E. gözaltına alındı. Jandarmanın iki lüks villada yaptıkları aramalarda 15 bin YTL, 120 bin dolar, 2'si dizüstü 5 bilgisayar, bir para sayma makinesi, bir sahte para ayırt etme cihazı, dört post cihazı, güç kaynağı, çok sayıda kulaklık, mikrofon, data hatları, iki modem, bir bankadan çalındığı sanılan ATM cihazı, ankesörlü telefon, video kamera, digital fotoğraf makinesi, 40 sahte kredi kartı, kendi isimlerine düzenlenmiş sahte kimlik ve pasaport, 11 cep telefonu, sensörler, 7.65 ve 9 milimetre çapında ruhsatsız 2 tabanca, bunlara ait 60 mermi, çok sayıda çocuk pornosu ve kadın fotoğrafları albümü ele geçirilmişti. Zanlılar, sevk edildikleri adliyede tutuklanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!