Kırmızı ışıkta ölüme 3 yıl 10 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı ışıkta ölüme 3 yıl 10 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 22:30

KADIKÖY Suadiye Sahil Yolu’nda, 14 Ocak 2016’da kırmızı ışıkta geçerek Bilkent Üniversitesi öğrencisi Feride Büşra Taşlı’nın (20) ölümüne neden olan Psikolog Zeynep Nur Koşan’la ilgili dava sonuçlandı.

Haberin Devamı

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son celsede, Adli Tıp Trafik İhtisas Başkanlığı’ndan ulaşan raporda, seyrettiği yöne yanan kırmızı ışıkta durmayan sanık ‘asli’ kusurlu olarak değerlendirildi. Yeşil ışıkta geçen Feride Büşra Taşlı ise  tehlike arz edecek hızla yaklaşan aracı yeterince kontrol etmeden dikkatsiz ve tedbirsizce yoldan geçişini sürdürdüğü için alt düzeyde kusurlu bulundu.

‘KAZA DEĞİL CİNAYET’
Hâkim Remzi Özdemir, sanık Zeynep Nur Koşan’ı önce bilinçli taksirle 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Pişmanlığını ve iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme hâkimi, sanığın 3 yıl 10 ay 10 gün hapisle cezalandırılmasına, sürücü belgesinin 1 yıl süre ile geri alınmasına da karar verdi. Kararın ardından sinir krizi geçiren Feride Büşra Taşlı’nın ablası Buket Taşlı, “Benim kardeşim 9 aydır toprakta çürüyor. Senin çocuğun yok mu? Senin vicdanın yok mu? Trafik kazası değil, cinayet” diye bağırdı. 

'YENİ KHK GEREĞİ SANIRIM YATMAZ'
Duruşma sonrası Taşlı Ailesi’nin avukatı Efkan Bolaç şunları söyledi: ‘’Eski infaz sistemine göre olsaydı yaklaşık 15-16 ay yatması gerekecekti. Ancak 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği sanığın herhangi bir yatacak süresi yok. Adli kontrolde geçireceği yaklaşık 15-16 ay bir süresi var.”

BAKMADAN GEÇME!