Kırmızı fular ‘bez’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı fular ‘bez’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 01:31

ANTALYA’daki Gezi Parkı protestoları nedeniyle haklarında dava açılan 3’ü tutuklu 5 kişi dün hâkim karşısına çıktı.Taktıkları kırmızı renkli fuların ‘sosyalizmi simgelediği’ iddiasıyla suçlanan sanıklar hakkındaki iddianame okunurken kırmızı fular için ‘kırmızı renkli bez parçası’ ifadesi kullanıldı. Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz ile birlikte tahliyesine karar verilen Ayşe Deniz Karacagil, soluğu Konyaaltı sahillerinde aldı.

Haberin Devamı

Antalya’da geçen yıl 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece çıkan olaylar ve Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto nedeniyle 2 Ekim 2013 günü gözaltına alınan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin (20) ile Mustafa Cihan Yılmaz (25) ile tutuksuz yargılanan Ali Karakuş ve Leyla Nuyan, dün Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Adliye Konferans Salonu’nda Gezi sanıklarını savunmak için yaklaşık 50 avukat hazır bulundu.

Kırmızı fular ‘bez’ oldu

GEZİ DAVASI'NDA 5 TAHLİYE DAHA / HABER

Ayrıca 50’ye yakın izleyici ve sanıkların aileleri de salona girdi. Mahkemede sanık avukatları, şikâyetçi 28 amir veya polis memurunun, hukuk skandalına yol açacağı gerekçesiyle müşteki değil tanık olarak dinlenmeleri gerektiğini belirterek salondan çıkarılmalarını istedi. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Savcının iddianameyi okuması ardından sanıkların ifadelerine başvuruldu.

127 GÜN SONRA TAHLİYE

Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, 127 günden bu yana tutuklu olan Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ile Mustafa Cihan Yılmaz’ın tahliyelerine karar verdi. Yaklaşık 12 saat süren mahkemede denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilen Ayşe Deniz Karacagil, saat 02.00 sıralarında ailesi ve arkadaşları tarafından Alanya Kapalı L Tipi Cezaevi'nden alınarak saat 04.00 sıralarında annesi Nuray Erçağan'ın evine geçti.

Haberin Devamı

AYŞE DENİZ AKDENİZ'E KOŞTU / FOTO GALERİ

HİÇ UYUMADI

Ailesi ve yakınlarıyla hasret gideren Ayşe Deniz, hiç uyumadı. Karacagil, sabah erken saatlerde, yine Gezi olayları kapsamında ifadeye çağrılan kardeşi 16 yaşındaki Ekin Devrim Karacagil ile birlikte Antalya Adliyesi'ne geldi. Özgürlüğe kavuşmanın ardından dışarıdaki ilk gittiği yer adliye olan Ayşe Deniz, savcılıktaki sıranın çok olması nedeniyle kardeşinin ifadesi ertelenince Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahillerine gitti. Ayşe Deniz, kardeşi Ekin Devrim ile birlikte uzun süre Akdeniz'i seyretti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!