Kırkoğlu yıldızlara sordu, söylediler

Güncelleme Tarihi:

Kırkoğlu yıldızlara sordu, söylediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2004 21:39

Türkiye'nin tek ‘diplomalı’ astroloğu Hakan Kırkoğlu, astrolojik haritaya göre Türkiye için 2003'ü ve 2004'ü yorumladı. Buna göre, 2003'te Balık burcuna geçen Uranüs, değişim rüzgarları estirdi. Önümüzdeki dönemde tam tepeye gelmesi nedeniyle güzel sürprizler olacak. 2004'te Kıbrıs ve AB ilişkilerinde çok önemli pazarlıklar bekleniyor.

Hakan Kırkoğlu, Türkiye'nin tek diplomalı astroloğu. 16 yaşından bu yana astroloji ile ilgileniyor. Alanında uluslararası bazda çok prestijli bir okul olan İngiltere'deki Faculty of Astrological Studies'de eğitim almış. 2000'de mesleği olan bankacılığı ve iyi bir kariyer fırsatını tamamen bırakarak astrolojiye odaklanmış.

2003'te astrolojideki 20'nci yılını dolduran Kırkoğlu Türkiye'de astrolojiyi meslek olarak yerleştirmek için çalışıyor. Astroloji eğitiminin önemini ortaya koymak ve bu konunun kötüye kullanılmasını engellemek amacıyla 2000'de Astroloji Birliği Derneği'ni (Astro-bil) kurmuş. Astro-bil'deki seminerlerin yanı sıra Doğuş Üniversitesi'nde ders veriyor. Bireylere ve kurumlara danışmanlık yapıyor.

Bugüne kadar birçok şeyi önceden 'bilmiş'. 1990-1991'deki Körfez Savaşı ile ilgili öngörüleri doğru çıkmış. 11 Eylül olayı ile başlayan savaş döngülerini öngörmüş. 2001'de seçimlerden hiç bahsedilmediği bir dönemde '2002'de seçim var' demiş.
Bu kadar olayı doğru tahmin eden Kırkoğlu, astrolojinin 'aslını' ve bundan sonrası için tahminlerini anlattı:

Burçlar ve astroloji arasında ne fark var?

- Herkes bir şekilde burcunu biliyor. Ancak, burcunun ne anlama geldiğini bilmiyor. Bunu gazetelerden okuduğumuz kadarıyla biliyoruz. Örneğin, siz Başak burcundan olabilirsiniz ama sizde Yengeç burcu daha güçlü olabilir. Burçları bilmek, güneşin içinde bulunduğu burcu bilmek demek. Ama, burcunuz tek başına önemli değil. Kişinin kendi haritasını bilmesi gerekiyor. Merkür'ünüzü, Venüs'ünüzü, Mars'ınızı bilmeniz lazım. Her gezegenin kendi fonksiyonu var. Ayrıca, bir insanın haritasında tek bir burç söz konusu değil. Birçok burç belli ölçülerde bulunabilir. Astroloji burçlar değil, insanların doğum haritalarıdır. O kişinin haritasını nasıl kullandığı da önem taşır. Astrolojik haritamızı hayatımız için kullanabileceğimiz bir enstruman gibi düşünebiliriz.

Astrolojik haritamız bizim hakkımızda neleri belirliyor?

- Harita aslında bir başlangıç noktası. O da bizimle birlikte değişiyor. Yani, statik bir şey yok. Doğum haritanız da evrim geçiriyor. Onu bir tohum diye düşünün. Sizin tohumunuzda, özünüzde ne gibi yetenekleriniz olduğu bellidir. Her şey kişinin kendi yeteneğini, kapasitesini bilmesi ile ilgili. İnsan hayatının prime-time'ında, yani 30 ile 60 yaş arasında, astrolojik haritamızı daha derinden hissediyoruz. Örneğin, ben bankacılık yaptım ama kendimi astrolojide buldum. Bir ölçüde cesaret gösterdim. Herkes aynı cesareti göstermeyebiliyor.

Türkiye'nin astroloji haritasını yorumlar mısınız?

- Cumhuriyet, 29 Ekim 1923'te akşam saat 20.30'da Ankara'da ilan edilmiş. Bu bir başlangıç noktası. Türkiye'nin haritasında çok güçlü bir Akrep burcu özelliği var. Türklerde duygularını aşırı fevri bir şekilde boşaltma isteği görülür. Maçlardan sonra insanlar havaya kurşun sıkıyor. Bu akrepten geliyor. Su elementleri, Yengeç, Akrep ve Balık çok güçlü. Dikkat ederseniz Türk halkı daha empatik bir toplum. Duygularıyla hareket eden, yoksula yardım eden bir yapımız var. Yükselen burcumuz Yengeç. Yengeç, annelikle, geleneklerle ve koruyuculukla alakalıdır. Vatana, toprağa ve ortak bağlara daha yakın bir mizacımız var. Objektif olmayı zor öğrenen bir toplumuz. Çünkü Merkür, Terazi burcunda.

Astrolojik açıdan 2003'ü değerlendirir misiniz?

- Uranüs astrolojide devrimlerle, reformla ve teknolojiyle ilgili bir gezegen. Yasakları kaldıran, değiştiren, yenileyen bir enerji. Turunu 84 yılda atıyor. 1784'te keşfedildi. Tam o dönemlerde Fransız İhtilali, Sanayi Devrimi gibi olaylar yaşandı. 2003'te Balık burcuna geçti. Türkiye'de 2003'ün başından beri değişim rüzgarları esiyor. Kendimizi yenilemek, AB'ye girmek için reform yapma konusu olsun, bir takım siyasi tartışmalar olsun yeni bir hareketin içine girdik. Çok ilginç ki Başbakan Tayyip Erdoğan da Balık burcundan. Erdoğan yasaklıydı. Onun hayatını da bir anda açtı.

İş dünyası açısından neler bekliyorsunuz?

- Türkiye kendisini toparlama, ekonomik anlamda kaynaklarını daha iyi kullanma sürecinde olduğu için iş dünyasında yukarı doğru giden bir trend var. Bence burada iyi yatırım yapan, akıllı davranan kurumlar başarılı olacak. Yükselen sektörler olan turizm ve elektronik bence daha önemli konuma gelecek.

2004’te Türkiye’de neler olacak?

Türkiye'nin bugün geldiği nokta 2004'te devam edecek.

Dış politikada stres çok daha fazla olacak. Çünkü Satürn Yengeç burcunda birinci evde hareket ediyor. Birinci ev ilişkiler demek.

Şu anda yeniden imajımızı yeniliyoruz. Bir ölçüde daha gerçekçi hale getiriyoruz.

Ekonomiyi düzene sokmak, enflasyonu aşağı düşürmek gibi işlerle kendimizi toparlamaya uğraşıyoruz.

Özellikle 2007-2008 yılına kadarki dönemde, Uranüs tam tepeye gelecek. Türkiye'nin önünde çok güzel süprizler var.

2004'te Kıbrıs ve AB ilişkilerinde çok önemli pazarlıklar bekleniyor. 2004 ve 2005 bu bakımdan baskıların daha fazla üstümüzde olacağı bir dönem olarak gözüküyor.

Ekonomi alanında toparlanma, kendini yeniden daha akıllıca tanıtmada çok büyük kazanımlar var. Demokratikleşme alanında da bu gerçekleşecek.

Uranüs özgürleşme demek. Bu anlamda Türkiye, o eski Türkiye'yi bırakmak durumunda. Bunu da yavaş yavaş yapıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da Balık burcundan olması burada bir katalizör görevi getiriyor.

Burçlar ve kariyer

Eleman alımı ve seçiminde astrolojik haritaya göre yöneticilere danışmanlık yapan Kırkoğlu hangi burçların, hangi mesleklere uygun olduğunu anlattı:

BANKACILIK Haritanız toprak elementinde (Boğa, Başak ve Oğlak burçları) daha güçlüyse bu sizin için bir avantaj. Bu burçlar haritanızda vurgulanıyorsa sizin bankacılıkta başarılı olma şansınız daha yüksek demektir. Çünkü elle tutulan bir element olan toprak ekonomi demektir. Sağduyulu, daha az risk alan kişileri simgeler.

GAZETECİLİK VE İLETİŞİM Bu sektörlerde yer almak isteyen kişilerin Merkür’ün ya da hava elementinin vurgulandığı İkizler, Terazi ve Kova burçlarının güçlü olması lazım. Haritanızda çok fazla toprak elementi varsa, gazeteci olmanız pek mümkün değil demektir. Çünkü gazeteciliğin gerektirdiği dinamizme yetişemezsiniz. Hava elementi aramızda iletişimi sağlayan bir element. Şeffaf, objektif, geçirgen olmak demek. Yani, bilgiyi aktarmak demek. Hava her tarafa hareket eder, her şeye dokunur, her şeyle iletişim içindedir.

PSİKOLOJİ YA DA İK Yaptığınız işin içinde mutlaka su elementi olmalıdır. Derine gitmek, başkalarının motivasyonlarını görmek isteğini ve duygusal zekayı artıran bir element. Empatiyi simgeleyen su elementi Akrep, Balık, Yengeç burçlarında vardır. Suyun zor tarafları da var. Pasif bir element. Yani, bulunduğu kabın şeklini alıyor.

LİDERLİK Ateş elementi gereklidir. Koç, Aslan ve Yay burçlarında bulunan ateş, doğası gereği dışa dönük, enerjisini dışarı veren ve başkasını ısıtan, yani motive eden bir yapıya sahip. Bu elemente sahip olanlar ortaya vizyon koyan, proje uygulayan, hareket getiren kişiler olur. Fakat fazla ateş yakıcı olabilir. ‘Ben‘ faktörünü ön plana çıkarabilir. Bir liderin ya da yöneticinin mutlaka 'ateş'i ve belli oranda toprağı olmalı. Toprak onun ayaklarını yere bastıracaktır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!