Kırklareli’nde sel önüne geleni sürükledi... Ormandaki ağaçlar kökünden söküldü: 5 ölü, 1 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’nde sel önüne geleni sürükledi... Ormandaki ağaçlar kökünden söküldü: 5 ölü, 1 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2023 07:00

Kırklareli’ni vuran selin bıraktığı hasar sabah saatlerinde daha net ortaya çıktı. İğneada’daki ünlü Longoz Ormanları’nda dev ağaçlar kökünden sökülerek sürüklendi, bungalov evler yıkıldı. Felakette ölenlerin sayısı 5’e yükselirken, kayıp 1 kişi aranıyor.

Haberin Devamı

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, önceki gün sabah saatlerinde kuvvetli yağış etkili oldu. Yağışla birlikte dereler taştı, seller meydana geldi. Longoz Ormanları’ndaki turistik bölgeye kurulan bungalov evlerin bulunduğu bölgede sel meydana geldi. Selde ormandaki ağaçlar devrilip sürüklendi, bungalov evlerin bir kısmı sular altında kalıp zarar gördü.

310 KİŞİLİK EKİP ARIYOR

Bölgeye AFAD, Sahil Güvenlik, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Özel İdare, Karayolları ekipleri sevk edildi. Toplam 310 personel ile 1 uçak ve 2 helikopter, 25 araç ve iş makinesi ile arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmalarında önceki gün 6 kişi mahsur kaldığı bölgelerden kurtarılırken, 1’i kadın 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Dün sabah yapılan aramada da bungalov evlerin bulunduğu Sisli Vadi mevkisinde 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde ölenlerin sayısı 5'e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Haberin Devamı

TATİLLERİ ZEHİR OLDU

Selin vurduğu yerlerdeki hasarlar sabah saatlerinde daha net ortaya çıktı. Ormanda dev ağaçların kökünden sökülerek sürüklendiği ve devrildiği görüldü. Vatandaşların tatil yapmak için geldiği bungalov evlerin bazılarının yerinden söküldüğü, bazılarının da büyük hasar gördüğü ortaya çıktı.               

Kırklareli’nde sel önüne geleni sürükledi... Ormandaki ağaçlar kökünden söküldü: 5 ölü, 1 kayıp

BUNGALOVLARI İŞLETENE GÖZALTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bungalovların işletmecisi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu ve “Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir” dedi.

METREKAREYE 196 KİLO DÜŞTÜ: ‘500 YILDA BÖYLE YAĞIŞ OLMADI’

Bölgeye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kırklareli Valisi Birol Ekici ile birlikte çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Karaloğlu, “DSİ verilerine göre son 500 yılda bölgede bu kadar büyük yağış olmamış. Son 24 saatte bölgeye metrekareye 196 kg yağmur düşmüş. Selin enkazdan koparıp getirdiği çok sayıda orman envanteri var vadide. Bunu kaldırmak için Orman İşletme Müdürlüğümüzü ve bölgedeki orman şefliklerimizi harekete geçirdik" dedi. Öte yandan Çanakkale’nin Ezine ilçesinde ise taşkınlar nedeniyle 1150 dönüm tarım arazisi zarar gördü.

Haberin Devamı

Kırklareli’nde sel önüne geleni sürükledi... Ormandaki ağaçlar kökünden söküldü: 5 ölü, 1 kayıp

DOKTOR VE EŞİ BALAYINDAYDI

Sel felaketinde ölü sayısı 5'e yükseldi. Cansız bedenleri bulunan son 2 kişinin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sosyal medya hesabından açıkladığı İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli anestezi asistanı doktor Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar olduğu belirtildi. Çiftin 3 ay önce evlendiği, tatil yapmak amacıyla Iğneada’ya geldikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!