Kirill: Ruhban Okulu’nun açılabileceği bilgisi ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Kirill: Ruhban Okulu’nun açılabileceği bilgisi ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2009 00:00

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, "Heybeliada Ruhban Okulu" tartışmalarıyla ilgili olarak, "Ruhban okulunun açılabileceği bilgisi bize ulaştı. Çok olumlu bakıyoruz" dedi.

Ankara’da dün ilk olarak Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen Kirill, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Bardakoğlu’nu ziyaret etti. Kirill, Türkiye kökenli İslami cemaatlerin Rusya’daki faaliyetleriyle ilgili şunları söyledi:

"Rusya’ya gelen dini kurumlar mevzuat çerçevesinde faaliyet sürdürsünler. Din özgürlüğü iki ülkede de son derece önemli. Dini azınlıkların hakları konusunda somut adımların atılması gerektiğini düşünüyorum. Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması, bu bağlamda doğru bir adım olacaktır."

’One minute’ desteği

Başbakanlık kaynaklarına göre, Patrik Kirill, Başbakan ile görüşmesinde ise, Erdoğan’ın Davos’da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’e karşı "One minute" çıkışını, Rus halkının alkışlarla izlediğini söyledi. Kirill, "Türkiye’nin İspanya ile ortak medeniyetler ittifakı girişimini olumlu buluyor ve destekliyoruz. Bu süreçte din adamı ve otoritelerine de yer verilmesi çok uygun olacak. Böylece bu girişimler, daha çok kitlelere ulaşabilecek. BM bünyesinde de farklı dinlere mensup otoritelerin bir araya gelerek, sorunlara çözüm arayabilir ve dünya barışına çok olumlu katkılar ortaya koyabilirler" dedi.

Düzeltme

Dünkü gazetemizde, önceki gün iki patriğin katıldığı ayin, Büyükada’daki değil, Patrikhane’deki Aya Yorgi Kilisesi’nde yapılmıştır. Düzeltir, özür dileriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!