Kimyasal atık bölümünde yangın

Güncelleme Tarihi:

Kimyasal atık bölümünde yangın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 11:08

İZMİT Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş.'nin (İZAYDAŞ) kimyasal atık bölümünde yangın çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın tesisleri tamamen sarmadan söndürüldü. Yangının yol açtığı hasarla ilgili açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Yangın bugün saat 08.30 sıralarında, çevre açısından son derece tehlikeli olan ve Kocaeli'nin yanı sıra Bursa ve İstanbul'dan da imha edilmek amacıyla getirilen kimyasal atık bölümünde çıktı. Atıklar, kimyasal maddeler kullanılarak ve yüksek ısılı fırınlarda yakılarak iimha edilirken çıkan yangınla birlikte panik oldu. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdehalesiyle yanma odasının dışında tutuşan kimyasal maddeler kısa sürede söndürüldü.

Sefa Sirmen döneminde yaptırılan ve tamamlandıktan sonra uzun süre lisans verilmeyen İZAYDAŞ, daha sonra sanayicilerin atıkları rastgele yerlere gömdükleri, özellikle Kocaeli ile İzmit arasındaki boş arazilerin atık çöplüğüne dönüştüğünün anlaşılması üzerine Türkiye’nin en önemli tesisi haline gelmişti. İZAYDAŞ, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan lisans aldıktan sonra Türkiye'nin dört bir yanından kimyasal ve tehlikeli atık kabul ederek bedel karşılığında imha etmeye başlamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!