Kimseye karışmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Kimseye karışmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP Lideri Recai Kutan, ‘‘FP iktidarından korktuklarını söyleyenlere sesleniyorum’’ diyerek, iktidara geldiklerinde kimsenin düşüncesine ya da yaşam tarzına karışmayacakları sözünü verdi.

FP'nin dünkü Meclis grubunda konuşan Kutan, ‘Demokratik ve özgürlükçü bir iktidar’ oluşturacaklarını belirterek, ‘‘Hiç kimse var olan yaşam tarzından ötürü herhangi bir baskıya maruz kalmayacak. Kimse başı açık veya kapalı diye eğitim hakkından yoksun kalmayacak, FP olarak taahhüdümüz budur’’ dedi.

AYIRIM YOK

‘‘Din istismarı yapmayacağız’’ mesajını da veren Kutan, ‘‘FP herkesin, dindar olanların da, dindar olmayanların da partisidir. Yurttaşlar arasında ayırımcılık yapmıyoruz’’ diye konuştu.

Bazı siyasilerin, seçimlerin ‘Rejim yanlıları ile rejim karşıtları’ arasında geçeceği yönünde propaganda yaptıklarını da savunan Kutan, ‘‘Seçimler demokrasi isteyen gelişimci güçler ile demokrasi istemeyen statükocu ve baskıcılar arasında olacaktır’’ dedi. Kutan, Cumhurbaşkanı Demirel'in, ‘‘Türkiye, 2000'li yıllara laik-demokratik ve kalkınma bayrakları ile girmeli’’ sözlerine yanıt verirken de, bunların yanına ‘İnsan hakları, özgürlükler ve hukuk devleti’ bayraklarının da eklenmesi gerektiğini söyledi.

TEPKİ OYLARI BİZE

Gruptan sonra Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Dimitros Nezeretis'in Türkiye'den ayrılması nedeniyle Hilton Oteli'nde verdiği resepsiyona katılan Kutan, Rusya Büyükelçisi Aleksander Lebedev ve İtalyan Büyükelçi Massimiliano Bandini ile sohbet etti. Kutan büyükelçilere, Başbakan Bülent Ecevit'in yayımladığı irtica genelgesi nedeniyle tepki oylarının kendilerine geleceğini belirtip, seçimlerde yüzde 30'dan fazla oy alacaklarını söyledi. Kutan'ın yanlarından ayrılmasından sonra İtalyan Büyükelçi Bandini'nin, Rus meslektaşına, ‘‘Ben de seçimi kazanacakları hissini taşıyorum’’ dediği duyuldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!