Kimseden izin almadık

Güncelleme Tarihi:

Kimseden izin almadık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:35

Başbakan Davutoğlu, operasyonu Genelkurmay Karargâhı’nda, İHA’lardan sağlanan görüntülerle izledi. Davutoğlu’na Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve tüm kuvvet komutanları eşlik etti.

Haberin Devamı

Operasyonla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da düzenli bilgi verildi. Operasyonun tamamlanmasından 2 saat sonra Davutoğlu, Orgeneral Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la birlikte kameraların karşısına geçerek özetle şu bilgileri paylaştı:

NAAŞIN NAKLİ DİNİ TÖRENLE

“Görülen zaruret üzerine, manevi emanetlerin korunması ve silahlı kuvvetler mensuplarımızın güvenliklerinin alınması için TSK’ya direktif verilmiştir. Geçtiğimiz hafta içinde bu direktifler nihai aşamaya gelmiş ve dün akşam saat 21.00 itibariyle 2 operasyon başlatılmıştır. Güçlerimiz sınırdan geçerek Süleyman Şah Karakolu’na hareket etmiştir. Aynı anda tank birliğimiz de yine Suriye’nin Eşme bölgesine geçerek Süleyman Şah’ın yeni türbesinin olacağı bir toprak parçasını kontrol altına almış ve bayrağımızı bu toprak parçası üzerinde dalgalandırmıştır. Harekat sadece kara birlikleri ile yapılmıştır. 00.30 itibari ile birliklerimiz Süleyman Şah Saygı Karakolu’na ulaşmışlardır. Süleyman Şah’ın naaşının nakli kubur için dini tören yapılmıştır. Manevi değer taşıyan tüm unsurlar alınmıştır. 04.45’te son askerimiz buradan ayrılmış, bayrağımız buradan alınmıştır. Herhangi bir istismara yol açmamak için geride kalan yapılar kullanılamaz hale getirilmiştir. Birliklerimiz, 06.50 civarında geri güvenliği sağlayan küçük bir birliğimiz hariç, ülkemize giriş yapmışlardır. Maalesef tek bir kaybımız olmuştur.

Haberin Devamı

YARDIM TALEP ETMEDİK

Bu operasyonun kararı Ankara’da alınmıştır. Hiçbir merciden ne izin ne de yardım talep edilmiştir. Sivil kayıp olmaması için koalisyon güçlerine bilgilendirme yapılmış ve hava operasyonları sürekli yapıldığı için koordinasyon zorunlu olarak sağlanmıştır. Türkiye’nin yurtdışında başka toprağı kalmadığı algısı, yanlış bir algıdır. Önemli olan Süleyman Şah’ın manevi emanetine sahip çıkmaktır. Gece 21.00 itibariyle birliklerimiz Suriye’ye girerek Eşme’de yeni bir yere Türk bayrağı çekilmiştir. Karakozak’taki Türk bayrağı inmeden Suriye’nin başka noktasında Türk bayrağı dalgalanmaya başlamıştır. 38 personelimiz ülkemize gelmiş durumdadır.”

Haberin Devamı

Operasyon merkezinde çorba içtiler

BAŞBAKAN Davutoğlu, operasyon merkezinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve diğer tüm kuvvet komutanlarıyla birlikte “Şah Fırat” operasyonunu an be an izlerken ilginç olaylar da yaşandı. Operasyon merkezinde sabaha karşı mercimek, işkembe ve paça olmak üzere üç ayrı çorba servisi yapıldı. Başbakan Davutoğlu ve kurmaylarının tercihi paça çorbası oldu. - Uğur ERGAN / ANKARA

İlk duyuru Twitter’dan

DAVUTOĞLU, Genelkurmay’da açıklama yapmadan önce operasyonun isminin ‘Şah Fırat’ olduğunu ilk kez Twitter hesabından duyurarak şunları yazdı: “Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah’ın naaşı Suriye içindeki yeni mekanına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir. Bugüne kadar büyük bir onur ile görev yapan Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli de TSK’nın Şah Fırat Operasyonu ile yurda dönmüşlerdir. Süleyman Şah’ın naaşının nakledileceği Suriye Eşme’sinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir. Her türlü riski barındıran çatışma ortamında Suriye toprakları içerisinde gerçekleştirilen bu son derece başarılı operasyon nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelini bir kez daha tebrik ediyorum.”

Haberin Devamı

Operasyon 4 dilde yayımlandı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şah Fırat Operasyonu’na ilişkin açıklamaları, dört dilde yayımlandı. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nün açıklamasında, Erdoğan ve Davutoğlu’nun, Süleyman Şah Türbesi’nin tahliyesine ilişkin açıklamalarının, Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe olmak üzere dört dilde yayımlandığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!