Kimse savaş istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Kimse savaş istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2003 02:07

Beyazıt Meydanı'nda, Irak'ta Savaşa Hayır Koordinasyonu tarafından düzenlenen ‘Savaşa Hayır’ mitingi, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla barışa ve aşka sahne oldu.

Geniş güvenlik önlemleri altında tek tek aranarak meydana alınan savaş karşıtları, ‘Kahrolsun Amerika', ‘Irak halkı yalnız değildir' ve ‘Amerikan askeri olmayacağız' gibi sloganlar attı. Genç sevgililer el ele tutuşarak pankartlar taşırken, bir grup eşcinsel de öpüşerek savaş karşıtı sloganlarla protestoya katıldı.

Greenpeace üyeleri gösteriye trompet ve davullarla katılırken, bir grup Özgür-Der'li tekbir getirerek, ‘Kafirlere petrol yetmez. Onlara ancak cehennem yeter' diye bağırdılar. ABD ve İsrail bayraklarının da yakıldığı gösteride, çok sayıda sanatçı ile İsveç Pen Kulübü üyeleri ve gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da hazır bulundu.

Ankara'da da CHP Gençlik Kolları üyeleri ve bazı CHP'li milletvekilleri, Birleşmiş Milletler binası önünde toplandılar. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya, ABD'nin, ‘yeni bir dünya savaşı başlatmak istediğini' belirterek, ‘‘ABD'yi nefretle ve öfkeyle kınıyoruz’’ dedi. Bu arada İzmir, İzmit, Çanakkale, Bursa, Diyarbakır, Trabzon, Iğdır, Muş, Nevşehir, Sıvas, Kahramanmaraş, Eskişehir, Samsun, Amasya, Bartın, Giresun,Manisa, Kırıkkale ve Muğla'da da savaş karşıtı gösteriler yapıldı.

Kaplumbağacılar da karşı

Kaplumbağa Volkswagen Otomobil Derneği üyeleri, ABD'yi protesto amacıyla şehir turu attı. Bostancı sahil yolunda toplanan dernek üyeleri, Bağdat Caddesi üzerinden Moda'ya, Boğaziçi’nden geçerek de Teşvikiye'deki Hadi Çaman Tiyatrosu önüne geldi. Üzerinde ‘Savaşa hayır' yazısı bulunan pastayı kesen gruba destek veren tiyatro sanatçıları da oyunlarından bölümleri cadde de sahneledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!