Kimono nedir, kimononun özelliği ne?

Güncelleme Tarihi:

Kimono nedir, kimononun özelliği ne
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2019 11:26

Japon kültürünün bir parçası olan kimono, son yıllarda ülkemizde de popülerleşmeye başladı. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilen kimono, Japon kültüründe geleneksel bir kıyafet. Peki, kimono nedir, kimononun özelliği ne?

Haberin Devamı

Japoncada aslen tüm kıyafetler için kullanılan kimono sözcüğü, sonradan hem kadınlar hem de erkekler tarafından giyilen uzun giysiyi tanımlamak için kullanılmaya başlamıştır. Kimono T şeklinde, ayak bileğine kadar uzanan düz hatlı, yakalı ve uzun kollu bir giysidir.

Kollar özellikle bileklerde çok geniştir, genişliği yaklaşık olarak yarım metreye kadar varır. Geleneksel olarak, özel günlerde evlenmemiş kadınlar hemen hemen yere kadar uzanan çok geniş kollu kimonolar giyer. Giysi gövde etrafına sarılır ve her zaman sol taraf sağın üstüne gelir. Obi adı verilen geniş bir kuşak ile arkadan bağlanır. Kimonolar genellikle geta veya zori adı verilen geleneksel tahta sandallar ve tabi adı verilen çoraplarla giyilir. Kimononun içine, nagajuban denilen daha kısa bir kimono içlik olarak giyilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!