Kimliğini kaybetti, dünyası karardı

Güncelleme Tarihi:

Kimliğini kaybetti, dünyası karardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2006 17:06

Bir sitede kaloriferci olarak çalışan İlhami Ak, kimliğini kaybedince 3 yılda 6 kez cezaevine girdi; evini ve işini kaybetti.

Haberin Devamı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde nüfus cüzdanını kaybettikten sonra, karşılıksız çek verdiği iddiasıyla 3 yılda 6 kez cezaevine giren İlhami Ak, aynı suçtan 28 günlük hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşık 5 yıl önce bir sitenin kaloriferciliğini yaptığı sırada nüfus cüzdanını kaybettiğini belirten İlhami Ak, aradan uzun zaman geçmesinin ardından yenisini çıkardığını bildirdi. 2003 yılından itibaren bir sac tüccarının yanı sıra bazı bankalara karşılıksız çek verdiği iddiasıyla hakkında hapis kararı verildiğini ve 6 kez cezaevine girdiğini ifade eden Ak, şunları söyledi: “Daha sonra yaptığım araştırmalarda, kaybettiğim nüfus cüzdanını bulan kişinin İstanbul Ümraniye Nüfus Müdürlüğünden aynı bilgiler ve farklı fotoğrafla yeni kimlik çıkardığını öğrendim. Bu kişi Ümraniye'de iş yeri açarak vergi dairesine kayıt yaptırmış, birçok bankadan da çek koçanı alarak aynı semtten bir adresi ikametgah olarak göstermiş. Her cezaevine girdiğimde itirazda bulundum, alınan imza sirkülerimle çeklerdeki karşılaştırıldığında bunların bana ait olmadığı tespit edilince de serbest bırakıldım. Ancak daha kaç bankadan ceza geleceğini, kaç kez cezaevine gireceğimi bilmiyorum. Yeni kimlik çıkarmama rağmen ceza çekmeye devam ediyorum. Evimi, işimi kaybettim, ailem ve ben perişan olduk.”

İlhami Ak'ın 27 yıllık eşi Ayşe Ak da hiç kimsenin kendilerine böyle sorunlar yaşatmaya hakkı olmadığını belirtti.
Bu arada, bir bankaya karşılıksız çek verdiği iddiasıyla hakkında 28 gün hapis cezası verilen Ak, Ereğli Kapalı Cezaevine konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!