Kim demiş 60'ından sonra kimse seks yapamaz diye

Güncelleme Tarihi:

Kim demiş 60ından sonra kimse seks yapamaz diye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de yapılan bir araştırma, ileri yaşlarda seksten kopulduğu inancını yıktı. Ulusal Yaşlanma Konseyi'nin önceki gün yayınlanan araştırmasına göre, 60 yaşın üzerindekilerin hemen hemen yarısı, ayda en az bir kez seks yapıyor.

Mucize iktidar hapı Viagra'yı üreten Pfizer ile Roper Starch Worldwide'ın finanse ettiği ve 1300 kişi üzerinde yapılan araştırmaya katılan Amerikalıların yüzde 40'ı ayda bir kezden daha fazla seks yapmak istediklerini söyledi. Erkeklerin yüzde 56'sı, kadınların yüzde 25'i ayda bir kezin yetmediğini belirtti. Kadınların daha uzun yaşaması ve ömürlerinin son zamanlarını tek başına geçirmeleri nedeniyle seks hayatlarının daha sakin olduğu değerlendirmesi yapıldı. Ayda bir kez bile seks yapmayan yüzde 54 oranındaki erkekler ve yüzde 44 oranındaki kadınlar, ‘‘Duygusal tatmin şimdilerde daha az. Hızlı bir seks hayatımızın olduğu 40'lı yaşlarda daha mutluyduk’’ dediler. Erkeklerin yüzde 79'u, kadınların yüzde 66'sı seksin kendini gerçekleştirme duygusu verdiğini belirtti. Bir başka ilginç itiraf erkeklerin yüzde 74'ünden, kadınların yüzde 70'inden geldi ve şöyle denildi: ‘‘Şimdiki seks hayatımız 40'lı yaşlarımıza kıyasla iyi, hatta daha iyi...’’

Konsey Başkanı James Firman, ‘‘Araştırmamız ileri yaşlarda da seksin önemini vurguluyor. Yaşlı Amerikalıların pekçoğu için seks, hayati bir önem taşıyor’’ yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!