Kim bu şirket?

Güncelleme Tarihi:

Kim bu şirket
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 14:27

Uluslararası dev bir firma, birçok ülkedeki operasyonunu Türkiye'den yönetecek. <1>Yeni

Haberin Devamı

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Avrupa Finans Konvansiyonu  tarafından düzenlenen Türkiye İş ve Yatırım Zirvesi'nde konuşan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Vekili Levent Seçkin, beyaz tişört üreterek Çin ve Hindistan'la rekabet edilemeyeceğini, katma  değerli ürünler üretmek gerektiğini söyledi.

Yatırımcılara “Birleşme ve satın almalarla daha az risk alabilirsiniz”  diyen Seçkin, Türkiye'nin işsizlik açısından başarısız olmadığını,  işsizlikte yüzde 5'in altına inmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye'de her yıl üniversitelerden bir Malta nüfusu kadar gencin mezun  olduğunu belirten Seçkin, “13 Haziran'da yeni bir yatırım daha  açıklayacağız. Söz konusu açıklama şirket merkezinden yapılacak. Bu  şirket, birçok ülkeyi Türkiye'den yönetecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aynı toplantıda söz alan Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel  Müdürü Paul Doany, Türkiye'nin AB üyesi olmasa da Avrupa standartlarında  telekomünikasyon mevzuatını izlediğini, bunun da yatırımcılara güven verdiğini kaydetti. Doany, Türkiye'de bilgi teknoloji alanında büyük bir potansiyel  bulunduğuna işaret ederek, bu alanda gerçekleştirdikleri şirket satın  almaları sonucunda ihracat piyasasına yönelik çalışmalar başlattıklarını anlattı.

Vodafone Türkiye Finans Direktörü Sibel Türkmen, “Burada bulunma sebebimiz şu; Türk piyasasının geniş bant ve  mobil ses hizmetlerinde büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz.  Çok genç ve dinamik bir nüfus var Türkiye piyasasında. Ve Türk nüfusu  teknolojik gelişime çok açık” diye konuştu.

Vodafone'nin Türkiye piyasasına 2006 yılının Mayıs ayında girdiğini  hatırlatan Türkmen, başta 5 milyar dolarlık bir yatırım yaptıklarını,  yatırımları sürdürdüklerini aktardı.

Sibel Türkmen, konuşmasında numara taşınabilirliğinin önemine de işaret  ederek, Vodafone olarak bu konuyu desteklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!