'Kılıçdaroğlu’nu atın'

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’nu atın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 21:19

ESKİ Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, cuma namazı iznine ilişkin genelgeye destek verdiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiden ihracı istemiyle CHP’ye başvuracağını belirtti.

Haberin Devamı

Eminağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1975’te Karayolları Genel Müdürlüğü çalışma saatlerinin, cuma namazı saatine göre düzenlenmesine ilişkin işlemin, “laiklik ilkesine aykırı bulunarak ve inanç özgürlüğü içinde kalmadığı” gerekçesiyle Danıştay tarafından bir yıl sonra iptal edildiğini ifade etti. Refah Partisi iktidarı döneminde 1997’de çalışma saatlerinin iftar saatlerine göre düzenlenmesine ilişkin çıkartılan Bakanlar Kurulu kararının da aynı gerekçeyle Danıştay tarafından iptal edildiğini belirten Eminağaoğlu, şu görüşleri ileri sürdü: “TBMM’deki bütün siyasi partilerin, laikliğe aykırılığı daha önce açıkça ortaya konulan böyle bir konuda suskun kalmaları, asla kabul edilemez. Çağrım bir yurttaş olarak diğer partilere, parti üyesi bir kişi olarak ise partim CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve yönetimine hitaben olup, anılan kişileri istifaya davet ediyorum. Partimin genel başkanı ve ilgili yöneticilerinin eylemi, parti anayasası olan Parti Tüzüğü’nün 2. ve 3. maddelerine açıkça aykırı olmakla, kendileri hakkında Parti Tüzüğü’nün 70/1-a-b maddeleri uyarınca önlemli olarak kesin ihraç istemiyle partinin yetkili organına başvuruda bulunacağım.” 

Haberin Devamı

KADINLARDAN TEPKİ

KADIN Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), bu haftasonu yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesinde CHP’nin il ve ilçe başkanlığı seçimlerini eleştirerek, eşitlik mekanizmalarını öncelikle kendi içinde kurmasını istedi. KA.DER Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada 81 il ve 970 ilçede başkanlarını seçen CHP’de koltukların yüzde 97.5’ine erkeklerin oturduğu vurgulandı: “Kadınlar yalnızca 3 ilde (Gaziantep, Sakarya, Kütahya) ve 32 ilçede başkanlık koltuklarına oturmayı başarabildi. Türkiye’nin en çok ilçesi olan ili İstanbul’da 39 ilçenin yalnızca 2’sinde kadınlar ilçe başkanı olabildi. İstanbul İl Başkanlığı seçiminde yüzde 33’lük cinsiyet kotasına uyulmayarak parti tüzüğü çiğnendi. KA.DER olarak, kadın adayların artmasını sağlayacak mekanizmaları geliştirmeyen, kendi tüzüğünden bihaber yaşayan, sürekli eşitlikten bahsederken kendi söküğünü dikemeyen CHP’yi kınıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!