Kılıçdaroğlu'ndan Emek protestosuna destek

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Emek protestosuna destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 21:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz Emek Sineması yıkılıyor. Sanatçılar isyan ediyor, yürüyüş yapıyor, bir sinemanın yok olmasını istemiyor. İstanbul demek aslında sinema demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Şişli Kent Sineması'nda galası gerçekleştirilen "Munzur El Veriyor Belgeseli"ni izledi.

Erzincan, Refahiye, Kemah, Tunceli ve Bingöl'ün dağlarıyla beraber Munzur Nehri'nin ele alındığı belgeselin gösteriminden sonra kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, belgeselin sonundaki hüzünlü türküyü çocukluğunda dinlediğini, belgeselin çekildiği coğrafyanın dünyanın en güzel coğrafyalarından olduğunu söyledi.

Bunun sebebini, bu bölgenin dağlarının, nehirlerinin ve insanlarının özgür olmasına bağlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Özgürlüğün ne demek olduğunu herhalde Munzur belgeselini izleyenler daha iyi görüyor. Eğer bir nehir özgürce akıyorsa onun etrafındaki ağaçlar, orada yüzen balıklar da çevresindeki insanlar da özgürdür. 'Doğa hakkı' diyoruz. Doğanın hakkı doğanın özgür olmasıdır. İnsanın hakkı da insanın özgür olmasıdır. O topraklarda büyük acılar, dramlar, sevinçler yaşandı, düğünler yapıldı. Her şey var o doğada ama o doğanın güzelliği insanoğlunun o doğaya ihanet etmemesinde yatar. Bütün güzellik de Munzur'un özgür akmasında yatar."

Galada, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül adına yardımcısı Kahraman Eroğlu'na, belgesele katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Plaketi, Kılıçdaroğlu verdi.

"Sanatçılar, bir sinemanın yok olmasını istemiyor"

Etkinlik çıkışında bir gazetecinin "kent sinemaları"na ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, kentli olmanın koşullarından birinin de kentin sosyal yaşantısından yararlanmak olduğunu söyledi.

Sinemaya gitmenin, film izlemenin kentli olmanın güzel örneklerinden olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz Emek Sineması yıkılıyor. Sanatçılar isyan ediyor, yürüyüş yapıyor, bir sinemanın yok olmasını istemiyor. İstanbul demek aslında sinema demektir. Türkiye'de ilk sinemanın İstanbul'da oynadığını hepimizin bilmesi gerekiyor. O açıdan kent kültürü önemli. Buna katkı yapan herkese teşekkür etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Yönetmenliğini Esra Alkan, yapımcılığını Mehmet Gözcü'nün üstlendiği “Munzur El Veriyor” belgeselinin galasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve çok sayıda sinemacı katıldı.

Bu arada, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de galaya çelenk gönderdi.

Zağroslardan Toroslara kadar uzanan Munzur dağlarının çevresiyle birlikte ele alınacağı 5 projenin ilki olan, taş ve insanı konu edinen belgesel, insan, tarih, doğa ve kültürel zenginlikleri özgün bir biçimde sunmayı amaçlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!