Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğa adı bulaşan bakanları açıkla

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğa adı bulaşan bakanları açıkla
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 15:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’de ’itiraflar dönemi’ başladığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı bakanları yolsuzluk yaptığı için milletvekili listesine almadığını itiraf ettiğini söyledi. Yolsuzluk iddialarında eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, Hilmi Güler ve Kemal Unakıtan’ın isimlerini verdikten sonra Başbakan Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, "Namuslu, düzgün, yürekli adamsan, ’Kul hakkı yemiyorum’ diyorsan, o yolsuzluğa adı bulaşan bakanlarını çık millete tek tek anlat" dedi.

Haberin Devamı

Mersin mitingi için uçakla Adana’ya gelen ve karayolu ile Mersin’e giden Kılıçdaroğlu, Tarsus İlçesi’ne bağlı Yenice Beldesi’nde yaklaşık 1000 kişi tarafından karşılandı. Seçim otobüsü üzerine çıkıp, konuşma yapan Kılıçdaroğlu, ’Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracaklarını’ söyledi. Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru ve Yenice İlçe yöneticileriyle halkı selamlayan Kılıçradoğlu, Yenice Mevkii’nde Berdan Fabrikası’nın kapatılması nedeniyle işten çıkarıldıklarını söyleyen bir grup işçiyle görüştü, sorunlarını dinledi, çözüm için destek sözü verdi. Kılıçdaroğlu, hiçbir işverenin fabrikasını kapatmak istemeyeceğini, CHP iktidarında hiçbir fabrikanın kapanmayacağını söyledi.

MERSİN’DE 50 BİN KİŞİYE SESLENDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de Tevfik Gür Stadı önünde partisi tarafından düzenlenen mitingde yaklaşık 50 bin kişiye seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, ’Başbakan Kemal’ sloganları ve alkışlarla karşılandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Spor Toto Süper Ligi’ne çıkan Mersin İdmanyurdu’nun kaşkolunu Kılıçdaroğlu’nun boynuna taktı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu sırada "Mersin 28 yıl sonra şampiyon oldu, şimdi şampiyonluk sırası CHP iktidarında. Haramilerin iktidarına son verip, halkın iktidarını kuracağız" diye konuştu.

Meydanda Deniz Gezmiş posterinin yer aldığı ’Halkın iktidarını kurmaya geliyoruz’ yazılı dev pankart açıldı. Halkın taşıdığı ’İtinayla röntgen çekilir’, ’Derdiniz varsa telefonda rahat olun biri sizi dinliyor’ yazılı dövizler dikkat çekti.

Haberin Devamı

HERKESİN DERDİNE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Miting meydanında güneş altında fenalaşanları fark eden Kılıçdaroğlu, ’ambulans’ anonslarıyla sağlık ekiplerinin zor durumdakilere müdahale etmesini sağladı. Konuşması sık sık ’Başbakan Kemal’ sloganlarıyla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, son 6 ayda CHP’yi bir üniversite gibi çalıştırdığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Yeni CHP halkın sorunlarına kilitlenen CHP. Halkla beraber yolda yürüyen CHP. Sizin bütün dertlerinize çözüm üreten CHP. Son 6 ayda CHP’yi bir üniversite gibi çalıştırdım. Herkesin derdini bulun, çözüm üretin dedim. Herkesin derdine çözüm üretiyoruz" dedi.

Ak Parti iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, televizyonda canlı yayına birlikte çıkma çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, Ak Parti’de milletvekili listelerine giremeyen bakanların yolsuzluğa bulaşıp bulaşmadığının Erdoğan tarafından açıklanmasını isterken, "Onun ezberini, kimyasını bozdum, şifresini çözdüm, maskesini indirmeye kararlıyım" dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Şimdi itiraflar dönemine başladı. Diyor ki; ’Ben bazı bakanları listeye almadım. Çünkü onlar, yolsuzluk yaptı’. Bakın ne dedim, itiraf dönemi başladı. Allah büyüktür, itiraf ettirir. Rahmetli babam demişti ki; ’Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur.’ Şimdi itirafa başladı. Şimdi buradan söylüyorum; namuslu adamsan, düzgün adamsan, kul hakkı yemiyorum diyorsan, yürekli adamsan, o yolsuzluğa adı bulaşan bakanlarını çık millete tek anlat diyorum. Anlatır mı? Anlatabilir mi? Söyleyebilir mi? Ya onlar da çıkıp, şunu söyleseler; ’Sen bana bunu söyledin, ben sana zamanında söylemiştim, hani bölüşmüştük’ derse ne olacak? Türkiye sarsılacak o zaman. Korkudan konuşamaz. Ama sözüm sadece Recep Tayyip Erdoğan’a değil. Bir sözüm daha var; Adı yolsuzluğa bulaşan bakanlara sözüm var; Sessiz kalırsanız, yolsuzluktan bu toplum sizi mahkum edecek. O bakanların isimlerini biliyoruz. Kürşat Tüzmen, Hilmi Güler, Kemal Kılıçdaroğlu; çık konuş, yolsuzluk yaptın mı yapmadın mı? Ben söylemiyorum. Söyleyen Recep Tayyip Erdoğan. O söylüyor, bunlar yolsuzluk yaptığı için listelere almadım diye."

Kılıçdaroğlu, Mersin’de yapılacak nükleer santral projesine de değinip, CHP iktidarında nükleer santral için referandum yapacaklarını, halkın idaresine göre hareket edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!