Kılıçdaroğlu yeni MYK'yı belirledi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu yeni MYKyı belirledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2010 13:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de 15. Olağanüstü Kurultay sonrası oluşan Parti Meclisi'ne (PM) göre yeni MYK'yı belirledi. CHP'nin yeni Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil oldu.

Haberin Devamı

10 YENİ İSİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, CHP'de 15. Olağanüstü Kurultay sonrası oluşan Parti Meclisi'ne (PM) göre belirlenen yeni MYK'da 10 yeni isim yer aldı. Yeni MYK'da 3 kadın bulunuyor.

Kılıçdaroğlu, partisinin yeni MYK'sını belirledi.

CHP'nin 14 kişilik eski MYK'sından 7 isim yeni listede bulunmazken, 10 yeni yer aldığı MYK'da, 3 yeni alana da genel başkan yardımcısı atandı.

Erdoğan Toprak, Volkan Canalioğlu, Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Engin Altay, Faik Öztrak, Sena Kaleli, Emrehan Halıcı, Sezgin Tanrıkulu ve Bihlun Tamaylıgil MYK'daki yeni isimler oldu.

Eski MYK'da da bulunan Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Süheyl Batum, İzzet Çetin, Umut Oran, Alaattin Yüksel ve Sencer Ayata da yeni MYK'da görev aldı.

Haberin Devamı

Önceki MYK'de Genel Sekreterlik görevini yürüten Süheyl Batum, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nda görevlendirilirken, önceki MYK'da Ekonomik ve Mali Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan Umut Oran, yeni belirlenen İşveren Sendikaları, Meslek Kuruluşları ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

MYK'ya yeni giren Bihlun Tamaylıgil ise Genel Sekreter oldu.

Önceki MYK'da görev alan Mesut Değer, İsa Gök, Oğuz Oyan, Melda Onur, Didem Engin, Mehmet Ali Özpolat ve Mehmet Zeki Gündüz ise yeni MYK'da bulunmuyor.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, yeni MYK'da yer alan isimler şöyle:

1-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Gürsel Tekin

2-İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş

3-Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum

4-Partinin Tanıtımı ve Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan  Yardımcısı Erdoğan Toprak

5-Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu

Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşları Genel  Başkan Yardımcılıkları:

6-İşçi Memur Sendikaları ve emekliler ve emek Bürolarından Sorumlu Genel  Başkan Yardımcısı İzzet Çetin

7-İşveren Sendikaları Meslek Kuruluşları ve diğer sivil Toplum  Kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran

8-Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan  Yardımcısı Osman Korutürk

9-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Gülsün Bilgehan

10-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kollarından Sorumlu Genel Başkan  Yardımcısı Engin Altay

11-Ekonomik ve Mali Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik  Öztrak

12-Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel

13-AR-GE; Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan  Yardımcısı Sencer Ayata

14-Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli

15-Bilişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emrahan  Halıcı

16-İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu

17-Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil

Haberin Devamı

MYK ÖNCESİ SORULARI YANITLADI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni MYK'yı belirleyecek toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “Celal Bayar Üniversitesi'nde öğrenciler, Rektör (Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli) tarafından azarlandılar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bir yöneticinin rektörün, gençlere toleransla davranmaması, onların bir anma etkinliğine oldukça sert sözlerle engel olması üniversiteye yakışmaz. Üniversiteler özgürlük mekanlarıdır. Özgürlüğün olmadığı yerde bilim de olmaz. İnsanlık yetişmez...Bir rektörün gençlere kızıp 'siz susun ben sizin yerinize düşünürüm' anlayışıyla hareket etmesi oranın üniversite olmadığını gösterir, o rektörün de rektör olmadığını gösterir, bilim adamı olmadığını gösterir.”

“BAŞBAKAN'IN SESSİZ KALMASINI BİR TÜRLÜ ANLAYAMIYORUZ”

“İki dil tartışması yaşanıyor, son olarak Güney Doğu'da ayrı bir bayrak ve özerklik. Kısmen düşüncelerinizi açıkladınız ama acaba bu konuyla ilgili CHP'nin düşüncesi nedir?” şeklindeki soru üzerine de Kılıçdaroğlu, “Bizim bir bayrağımız var, şehitlerimizin kanıyla sulanmış. Göndere çekilirken hepimiz saygı duruşunda bulunuruz, bu bayrak ne benim bayrağım ne başkasının bayrağı. Bu bayrak ulusun bayrağı, bu ulusun her parçası bu bayrağın sahibidir. Her kişi bu bayrağın sahibidir. Farklı bir bayrak tartışmasını yapmak bile doğrusunu isterseniz bizim onurumuzu kırıyor, böyle bir şey düşünülemez. Doğru da değildir.”
Kılıçdaroğlu, “dil konusunda ise” şunları söyledi:

“Anadil yasağının kaldırılmasıyla ilgili olarak ilk yasa teklifini veren CHP'dir. Ama dilimiz Türkçe'dir, resmi dilimiz Türkçe'dir. Resmi dilin yanına başka bir dili koymak, doğru değildir, ülkeyi böler, ayrıştırır. Belçika örneği önümüzde duruyor, aynı kökten gelen insanların farklı dili konuştukları için bölündüklerini görüyoruz. Bu tablo önümüzde dururken, farklı bir dili Türkçe'nin seçeneğiymiş gibi ortaya koymanın doğru olmadığına inanıyoruz. Bu konuda özellikle sayın Başbakan'ın sessiz kalmasını da bir türlü anlayamıyoruz. Gerçi kendisi ülkeyi pazarlamakla görevli olduğunu daha önce açıklamıştı. Ülkeyi pazarlamakla görevli bir Başbakan'ın bu olaylara sessiz kalması 'acaba perde arkasında yapılan görüşmelerin bir sonucu mudur?' diye bir kaygıyı da gündeme getiriyor.”

AYİM KARARI VE CUMHURBAŞKANLIĞI YATI

Kılıçdaroğlu, “Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin bir kararı var, 3 askerle ilgili bu konuda bir değerlendirmeniz olacak mı?” yönündeki soru üzerine, “Biz bir hukuk devletiyiz, hukuk devletinde yargı kararları uygulanır. Anayasanın emri bu verilen yargı kararlarına sizde uyacaksınız. 'Benim arzu ettiğim şekilde karar verdi, ben alkışlayayım. Arzu etmediğim şekilde karar verdi, ben o kararın üzerine gideyim' diye hukukta mantık olmaz. Hukukun üstünlüğüne inanan bütün toplumlar yargının verdiği karara kendi kuralları ve zaman içinde uyarlar. Uymakta zaten zorunludur, uymayanlar görevlerini kötüye kullanmış olurlar” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihi boyunca Cumhurbaşkanlığı'nın ikinci bir yatı hazırlanmak üzere, 2011'de suya indirilecek. 35 milyon TL'ye mal olacağı söyleniyor, önceki Cumhurbaşkanı bunu ertelemişti, lüks olacağı gerekçesiyle...Sizin düşünceleriniz nedir?” sorusuna da “Eğer bu ülkede işsizlik bu boyutlarda ise, binlerce çocuk gece yatağa aç giriyorsa, bir ülkenin Cumhurbaşkanı o yatta gezemez” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, salona girişi öncesi koridorda kurultayda PM'ye seçilen Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli'ye destek amacıyla gelen bir grup engelli ile bir süre sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!