Kılıçdaroğlu: Yalnızları oynayan devlet

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Yalnızları oynayan devlet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu ucuz siyaset yapıyor” yönündeki sözlerine ve “Twitter Kılıçdaroğlu” ithamına, “Acaba Sayın Başbakan orada ölen yurttaşlarımızla ilgili bir şey söyledi mi? Ben ölen yurttaşların hesabını sorduğum zaman bunu ucuz siyaset olarak değerlendiren bir Başbakanın ucuz siyaset, sığ siyaset yaptığını halk anlamıyor mu?” diye sordu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Suriye krizi sonrası gelişmeleri, “Şu anda Türkiye, Ortadoğu’da yalnızları oynayan devlettir. İtibarı sıfırlanan devlettir. Üzülüyoruz. Türkiye bu hale mi düşecekti? ‘Stratejik Derinlik’ diye kitap yazdılar, stratejik alanlarda boğuldular. ‘Sıfır sorun’ dediler geldikleri nokta sıfır politika” sözleriyle değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Genel Başkanlığı devir teslim töreninde ve öncesinde gazetecilerin soruları üzerine özetle şunları söyledi:

Rusya topladı

Suriye konusunda BM Güvenlik Konseyi’nde başlayarak ilişkilerin tutarlı bir bazda gelişmesi için biz geçen yıl AKP hükümetine bir çağrı yaptık. ‘Rusya, Çin, Suriye iki taraf da hem Esad hem karşıtları, İran biraraya gelsin, Türkiye bir uluslararası konferans düzenlesin. Bu sorun nasıl aşılabilir, bu konuda çözüm üretsin’ dedik. Önerimizi AKP hükümeti reddetti. Sonra bizim bu önerimizin benzerini Rusya yaptı, tarafları topladı.  Türkiye, kendi bulunduğu coğrafyada iddialı bir devlet olacak, sorunlara sağlıklı çözüm üreten bir devlet görüntüsü verecek, fakat yaptığı eylemlerle bu görüntüye tümüyle ters düşecek. Suriye içindeki muhaliflere açıkça destek vermesi Türkiye’nin, üstelik kendisinin sırtını sıvazlayan batının egemen güçlerinin taşeronluğunu yaparken, onlardan daha aktif öne çıkacak, çıkmaya özen gösterecek, sonra da gelip duvara çarpacak.

Haberin Devamı

Bahçelievler katilleri

İki olayı bir arada değerlendirmek doğru değil. Birisinde katiller var, yargı kararıyla kesinleşmiş katiller. Diğerleri tutuklu. Siz, katillerle tutukluları aynı kefeye nasıl koyabilirsiniz? Yedi genç hunharca katledilmiş. Buna kim gerekçe bulabilir serbest bırakılmaları için?

Erdoğan’a KPSS yanıtı

Başbakan ‘Terör örgütünün eylemini sahiplendi CHP’ diyor. Kimmiş o terör örgütü? Sorular çalınmışsa, çalanın kimliğine bakılmaz. Soru çalınıp birilerine servis edildiyse, ‘Efendim bunu KCK’lılar çaldı. Ses çıkarmayalım. Ya da başkaları çaldı ses çıkarmayalım...’ Böyle bir anlayış olabilir mi? Sorunun çalınmaması lazım. Başbakanın kurduğu cümlenin mantık bütünlüğü yok.

Haberin Devamı

Yeni uyandılar

TOKİ’den sorumlu olan Bakan bile ‘Biz sorumluyuz’ dedi. Sayın Başbakan onun sesini bile öyle anlaşılıyor ki duymamış. Bu ülkede insanın değeri yok mu? Onlar insan değiller mi? Biz geçen yasama döneminde bodrum katlarında insanların, ailelerin oturmamasıyla ilgili kanun teklifi bile verdik. Şimdi yeni uyanmışlar, ‘Bodrum katlarında oturmasınlar’ diye.               

Kongrede ‘köklü değişim’ sinyali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17- 18 Temmuz tarihlerinde Ankara’da toplanacak 34’üncü Olağan Kongre öncesinde, köklü değişim sinyali verdi. CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’ni ve sonrasında oluşturacağı yeni MYK’sını büyük ölçüde değiştirecek.
Kılıçdaroğlu, değişim için öncelikle milletvekillerinden 5’er isim önermesini isteyecek. İl başkanlarından da PM’ye isim önerisi alacak olan Kılıçdaroğlu, 60 kişilik yeni PM için tüzük gereği 20 kadın, 6 genç ve 8 Bilim Kültür Sanat Platformu kontenjanı kullanacak. Geriye kalan 26 koltuk ise Kılıçdaroğlu’nu zorlayacak. Kılıçdaroğlu’nun öncelikle “Genel Merkez yönetimi ile TBMM Grubu arasında iletişim yok” şikâyetlerine önlem olarak milletvekili ağırlıklı bir tablo oluşturması bekleniyor. Bu çerçevede iddialara göre, mevcut MYK üyeleri içinde sadece Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Sencer Ayata için “yerlerini korurlar” deniliyor. TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile TBMM Meclis İdare Amiri Adnan Keskin’in yanı sıra milletvekilleri Melda Onur, Şafak Pavey, Umut Oran, İlhan Cihaner ve Engin Özkoç’un MYK’da görev almaları “İhtimal dahilinde.” Partinin 2 ve 3 numaralı isimleri olarak gösterilen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’la ilgili olarak ise sürpriz yaşanabileceği değerlendirmeleri öne çıkıyor. Okan KONURALP

Haberin Devamı

Devir teslim töreni

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Genel Merkez’de, partisinin Kadın Kolları Genel Başkanlığı devir teslim törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Pınar Atılgan (sağda) ve yeni seçilen Başkan Hilal Dokuzcan’la birlikte sahneye çıkarak, törene katılanları selamladı. Kılıçdaroğlu, eski ve yeni kadın kolları başkanları ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti, plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!