Kılıçdaroğlu ve Topbaş arasındaki söz düellosu kızışıyor

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu ve Topbaş arasındaki söz düellosu kızışıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2009 16:57

Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadir Topbaş AKP'lilerin taşeronudur" derken Kadir Topbaş, Kılıçdaroğlu'nu nezaketsizlikle suçladı. Topbaş Eyüp'teki arsa ile ilgili iddiaları ise, "Bunun altında birşey aramaya gerek yok" diye cevapladı.

Haberin Devamı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu: "Kadir Topbaş, AKP'lilerin taşeronudur. Topbaş tüm çıkar ilişkilerinin ortasında yer alıyor, taşeronluk yapıyor. Birileri talimat veriyor, o gereğini yerine getiriyor" dedi.

Kılıçdaroğlu "Asıl bombalar 29 Mart'tan sonra patlayacak. Henüz gün ışığına çıkmamış AKP'yle içli dışlı olan çok sayıda kişi var" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Türk-İş, DİSK ve KESK tarafından pazar günü Kadıköy Meydanı'nda yapılacak olan mitinge katılacağını bildirdi.

TOPBAŞ'TAN ARSA AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Eyüp'teki arsa için "Benim dünürümün burada hissedar olduğunu, kendisi ortaklıktan ayrıldıktan sonra öğrendim. Bunun altında birşey aramaya gerek yok"  dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, seçim çalışmalarına Çekmeköy ve Taşdelen'de devam etti. Oba Tekstil firmasında işçilerle öğle yemeğinde biraraya gelen Topbaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Topbaş, dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı, merhum Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve Atasay'ın sahibi Cihan Kamer'in 2004'te Eyüp'te aldıkları E-5 cepheli arsanın bağışlanmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Topbaş, "Kavurmacı kızımın kayınpederi. Hasan Doğan düzgün bir insan kendi hayattayken kendi şahsıyla ilgili rant talebinde bulunmadı. Benim dünürüm burada hissedar olduğunu kendisi ortaklıktan ayrıldıktan sonra öğrendim. Burası ticaret alanı, 2003'te tadilat yapılmış; 2005'te yine bir tadilat var ama; en son belediyemize gelen bir müracaat var. Hizmet alanına dönüşmesi için, başka parseller dolduğu için müdürlüğüne iade etmişiz. Bunun altında birşey aramaya gerek yok" diye konuştu.

"AHMET VEFİK ALP PROJE ADAMI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için DSP'den eski MHP'li Ahmet Vefik Alp'in adaylığı için ise Topbaş, "Meslektaşım . Proje adamı. Çok farklı projeler de teklif etmiş; ama sonuçta bir mimar. Teknik bir insan " dedi. Tüm siyasi partilerin mutlaka seçim yarışı için aday göstereceklerini söyleyen Topbaş, " Arzu ettiğimiz şu; gerginlik olmadan , seviyeli bir seçim kampanyası geçirmek " diye konuştu.

TOPBAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA NEZAKET SİTEMİ

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun " Topbaş belediyenin Sayıştay raporları açıklanmaı" şeklindeki sorusuna da cevap veren Topbaş "Bilgi edinme yasası var. Kaldı ki kendisi müfettişmiş. İstanbul bir devlet niteliğinde koskoca bir sistem. Bu sistemin binlerce işi, gücü, kadrosu var. Bu kadro İstanbul'a hizmet ediyor. Bu hizmetle ilgili yargı süreci açık. Soruşturmalara hepimiz açığız. Milletvekili değiliz bizim dokunulmazlığımız yok. Yargıya götürür; yargı sürecini tamamladıktan sonra, karar verilir. " dedi. Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasını da eleştirerek " Böyle seçim kampanyası yürümez. Kılıçdaroğlu, Topbaş'ı kovacağım diyor. Ne biçim, ne biçim anlayış ? Nezaketen bile söylenmez. Başkanlık zariflik ister. Dalan gidip Sözen gelirken, Dalan'ı yuhlarla kovaladılar. Sonra da belediyeyi batırdılar. Biz onlara katılmıyoruz.Yiğidi öldürseniz bile hakkını vermeniz lazım. " diye konuştu.

"İSTANBULLU OLMAYA ÇALIŞIYORLAR"

CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kağıthane'de tuttuğu evi habercilere göstermesiyle ilgili soruları da cevaplayan Topbaş, " Hayırlı olsun inşallah . Kağıthane mi dedi ? " diye sordu. Ardından da, " Yani bir özür dileme adına İstanbullu olmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

KİLER HOLDİNG ARAZİSİNDEN 1 MİLYON DOLAR MENFAAT SAĞLANDIĞI İDDİASI

Kiler Holding ile ilgili iddialara da cevap veren Topbaş, Kiler Holding binasının 1993 yılında Nurettin Sözen döneminde hak olarak verildiğini kaydeden Topbaş, "Bunu yok edemezsiniz ki, dava açar. Oradaki kullandığı emsal zemin üzerinde. 1997 yılında Şişli Belediyesi ruhsatını vermiş, sahibi ise, katlı otopark yapmak istemiş. Otopark planının değiştirmiş bina koyacağım demiş. Bizim tespitlerimize göre, zeminin üstünde imara aykırılık yok. Zeminin altında arzın merkezine yolculuk ise devam ediyor. Sözen'in verdiği haklarla çalışmaya devam ediliyor. 1 milyon dolar menfaat sapladılar diye yaygara yapmaya gerek yok " dedi. Topbaş sert çıkarak " Bu milletin haklarını Maslak'ta kimlere aktardıklarını açıklasınlar. Attıkları tohumun sonucu bu. " diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!