KılıçdaroÄŸlu: "On binleri hapse atmazsan namertsin"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: On binleri hapse atmazsan namertsin
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 15:58

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında, demokrasi açısından gelinen noktanın basılmamış kitap imhası olduğunu da söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi gelinen başka bir nokta daha var. Teknolojinin, bilimin bizi getirdiği nokta. Birileri koydu internete, on binler okudu. Buyurun yasaklayın. On binlerce kişiyi hapse mi atacaksınız? Atmazsanız namertsiniz" dedi.

Haberin Devamı

Yargıçları da eleştiren CHP lideri, "Buradan, o yargıçlara seslenmek istiyorum. Çocuklarınıza nasıl bir  miras bıraktığınızın farkında mısınız? Bu utancı çocuklarınıza miras bırakmaktan utanmıyor musunuz? Bir yargıç, 'Ben hukukun üstünlüğü için neler yaptım' diye övünür. Tarihin tozlu sayfaları, o baskıcı zihniyeti yansıtan siyasal iktidarın sopası haline gelen yargıçların mezarlığı ile doludur" diye seslendi.

Hanefi Avcı davasında, 100'den fazla dava dosyasının sadece on altı tanesinin yargıçlara ulaştırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Nasıl oluyor da tüm delilleri incelemeden karar verebiliyorsunuz? İnsan da hukukun 'h'si olur" diye konuştu.

"BAROLAR, UTANÇLARINDAN SES ÇIKARAMIYORLAR"Â

Bugünün 'Avukatlar Günü' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, avukatların kendi günlerini kutlayamadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Yargılamada avukat yok sayılıyor. Buradan sessiz kalan barolara sesleniyorum. Sessizliğini koruyan hukuk fakültelerine sesleniyorum. Utancınızdan ses çıkaramıyorsunuz. Memur değil de, vicdanlı yargıçlar yetiştirseydiniz, bugün bu ülke bunlarla karşılaşmazdı. Biz, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'ndan savcıları ayıracağız. Yargıçları ayrı bir kurum haline getireceğiz. Orada Adalet Bakanı ve Müsteşarı görev almayacak. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nu siyasi otoritenin emrinden çıkaracağız. Yargıçlar Yüksek Kurulu'nun başkanı, para dilenmek için Maliye Bakanı'nın kapısında beklemeyecek. Onun ayrı bütçesi olacak ve özerk olacak. Savcı da, yargıcın yanında kürsüde olmayacak. Aşağıda, avukatın karşısında olacak" dedi.

Haberin Devamı

"SENÄ°N DÄ°KÄ°LÄ° AÄžACIN YOK, BÄ°ZÄ°M TÃœRKÄ°YEMÄ°Z VAR"

BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın  'CHP'lilerin dikili aÄŸacı yok' dediÄŸini ifade eden KılıçdaroÄŸlu, "Bunu diyen insanın bir düşünmesi lazım. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'nı kim kurdu? Senin siyasallaÅŸtırmak için uÄŸraÅŸtığın o kurumu, CHP kurdu. Senin dikili aÄŸacın yok. Bizim Türkiye’miz var. Senin haberin yok. Senin ceplerin var, bizim Türkiye’miz var" diye cevap verdi. Â

Açtığı tesisler konusunda sık sık Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Çatı aktarılınca, 'Tesis açtık' diyen Başbakan Erdoğan'ın, maskesini düşürdük. Bunu afişe ettik, artık tesis açamıyor. Antalya'da açtığımız arıtma tesislerine gitsin baksın. Temelini, önceki Genel Başkanımız sayın Deniz Baykal 16 ay önce attı, biz de gittik beraber kurdelesini kestik. Onun aklına gelmez tabi. Şimdi oralarda elektrik üretiliyor. Hayali bile yetmez O'nun, düşünemez bile. Biz ise halkımız için çalışıyoruz, cebimiz için değil" dedi.

Haberin Devamı

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ KADAR MÜKEMMEL BİR RAPOR, TÜRKİYE TARİHİNDE YAZILMADI"
 
Geçen hafta, Doğu ve Güneydoğu için ekonomik kalkınma raporu açıkladıklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Öyle gidip de, 'Size modern hapishane yapacağız' falan demedik. Onu söyleyeni biliyorsunuz. Diyarbakırlı kardeşlerim unutmasınlar. Eğer sana fabrika yerine hapishane sözü veren başbakana oy verirsen, kusura bakma ama sen hapishaneyi hak ediyorsun. 'Sana hapishane değil fabrika sözü verene oy ver' diyen afişi,  Diyarbakır'a astıracağım. 'Elini vicdanına koy, öyle oy ver' diyeceğim. O bölge, kara ve demiryollarıyla, Avrasya coğrafyasının lojistik üssü haline gelecek. İddia ediyorum, bizim hazırladığımızdan daha mükemmel bir rapor Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yazılmamıştır. Şeker fabrikalarının tümünü, özelleştirmeden çıkaracağız. Hayvancılığın da, besiciliğin de üssü haline gelecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

"HANGÄ° KONUDA USTA OLDUÄžUNU BÄ°LÄ°YORUZ"

Bugünkü grup toplantısında CHP'yi taklitçilikle suçlayan Başbakan Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları da söyledi:

"Aile sigortasını getireceğiz dediğimiz zaman kayıt dışı yoksulları itiraf etmişti, Şimdi de ilginç bir itirafı daha var. Dokuz yıldır bu ülkeyi acemiler yönetiyormuş. 'Çıraktık o zaman' diyor ya..Sonra kalfa olmuş, şimdi ustalığa gelmiş. Biz senin hangi  konularda usta olduğunu çok iyi biliyoruz. 53 milyar dolarlık petrol yolsuzluğunun üstünü kapatan partinin genel başkanı hangi konuda usta olur? Bu konularda olur. Aile sigortası ile ilgili de önce kıyameti kopardılar. 'Kaynağı nereden bulacaksınız?' diye. Bugün de diyor ki; 'Bizim dağıttığımız 600 liradan fazla'. İtirafa bakın, hani sen bana kaynak soruyordun. Projelerimiz karşısında ayakları, dilleri dolandı. Bugün demiş ki; 'Bunlar kes, yapıştır, bizi taklit ediyorlar. Senin programında aile sigortası mı var? Yok. Sen benden kopya çekiyorsun. Ne söylüyorsun? Taşeronluğu kaldırmak senin programında var mı? Askerlik süresini indirmek var mı? Yok öyle bir şey. Bir insanın ar damarı çatlarsa, yalan söylemekten kendini alamaz"

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!