Kılıçdaroğlu’ndan Çelik’e cevap

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’ndan Çelik’e cevap
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2010 17:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, “çömelme” tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamalara, “Kendine yakışan bir üslup kullanmış” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Giresun gezisi sırasında bir grup gazetecinin sorusu üzerine, Çelik'in çömelme tartışmalarına ilişkin, “Cesur olmakla, ahmak olmayı birbirine karıştırmamak gerekir. Cesur olmak, Don Kişot olmak anlamına gelmez” açıklamalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Kendine yakışan bir üslup kullanmış, Milli Eğitim Bakanlığı’nın neden bu hale geldiğini Çelik'in bu sözleriyle şimdi daha iyi anlıyorum.”

“HELAL SÜT EMMİŞLER CHP'YE OY VERSİN”

Trabzon'dan Giresun'a gitmek için ayrılan Kılıçdaroğlu, Akçaabat İlçesi Kavaklı Beldesi'nde bir kahvenin önünde durup burada çay içti. Kılıçdaroğlu’na Çarşıbaşı İlçesi'nde bir vatandaş karakalem portresini hediye etti. Vakfıkebir ilçesinde toplanan yaklaşık bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, “Halkın iktidarını biz koruyacağız. Helal süt emmiş tüm vatandaşlarımızı önümüzdeki seçimde CHP’ye oy vermeye çağırıyorum. Tüm inançlara saygılıyız. Yeter ki insan olsun, helal süt emmiş olsun” dedi.

Haberin Devamı

Giresun il sınırında yaklaşık 200 araçlık konvoyla karşılanan Kılıçdaroğlu, Görele ilçeside de coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Burada kalabalıkta ‘Anamı da aldım geldim’ pankartı açan Ali İncekuş ve yanındaki 75 yaşındaki annesi Azize İncekuş büyük ilgi gördü. İncekuş’un taşıdığı pankartın diğer yüzünde de ‘One minute stop Recep. Güç sende Gandi’ yazısı yer aldı.

Giresun’daki Osmanağa Meydanı’nda yaklaşık 8 bin kişxilik coşkulu kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu'nun konufşması sık sık ‘Başbakan Kemal’, ‘Fındık kurdu AKP’ sloganlarıyla kesildi. Kılıçdaroğlu, fındığın ulusal bir ürün olduğunu ifade ederek, “AKP fındık kurdudur. Fındık kurdunu yok etmek için ilaçlamamız lazım. Seçim sandığında AKP fındık kurdunu ilaçlamaya hazır mıyız? Fiskobirlik bizim iktidarımızda eski görkemli günlerine kavuşacaktır. Fındık borsası mutlaka Karadeniz’de kurulacaktır. Fiyatı biz belirleyeceğiz” dedi. Türkiye'nin 2005’de 2.5 milyar dolar para kazandığını, bu yıl 1 milyar doları bulmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, “O zaman bu para nereye gidiyor? Fındık üreticisinin alın terinin hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Giresun'un havaalanı beklediğini, bu isteğin yerine getirilmemesinin hesabının sorulmasını isteyen Kılıçdaroğlu, “Naylon faturacı Maliye Bakanı ister misiniz? İhaleye fesat karıştıran, hayali ihracatçı milletvekili ister misiniz? Bir kalpazan ister misiniz? Bütün bunları sandığa gömeceğiz. Temiz, düzgün, helal süt emmiş milletvekillerini parlamentoya göndermenin yolunu açacağız” dedi.

“Recep Bey’e sorarsanız işsizlik azaldı. Büyüme çift haneli rakamlara çıkmış” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama emekli, işçi bundan nasibini almadı. Bunların kurdukları düzenden, ekonomik politikadan kimse memnun değil. Düzeni halktan yana kuracağız. Seçim döneminde gelip size yine para verecekler. Bekletiyorlar. Size verdiklerinde ‘Bu para benim 2005, 2006, 2007’deki hakkımdı. Niye bu kadar geç ödedin?’ diye soracak mısınız? Madem bu kadar geç ödedin, o zaman faizini de ödeyin. Herkes halka hesap verecek. Bunlar demokrasi, özgülük, hak dediler, hepsinin içini boşalttılar. Korku imparatorluğu yarattılar. Cep telefonlarınızla rahat konuşabiliyor musunuz? Bu nasıl demokrasidir diye sormayacak mıyız?”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “Bu iktidarın Ankara’da gövdesini silkeliyoruz, Ordu’da Trabzon’da dallarını silkeleyeceğiz. Silkelemeye hazır mısınız? Biz silkeledikçe onlar baskıcı olacaklar. Millete hükmetmeye başladılar. Biz millete hizmet için yola çıktık, millete hükmetmek için değil” dedi.

Kılıçdaroğlu’na konuşmasının sonunda Giresunspor forması ve plaket hediye edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!