Kılıçdaroğlu: Genelkurmay ziyareti nezaket ziyaretdi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Genelkurmay ziyareti nezaket ziyaretdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 07:55

Türkiye gündeminde çok önemli bir ziyaret vardı; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bu görüşmeden hemen sonra Hürriyet.com.tr olarak bizim de Kılıçdaroğlu ile randevumuz vardı. Ve tabii, sıcağı sıcağına görüşmenin mahiyetini, izlenimlerini sorduk CHP Lideri’ne.

“Nezaket ziyaretiydi” dedi Kılıçdaroğlu ve ekledi;

/images/100/0x0/55ea10f0f018fbb8f8692f95

“Bir önceki Genelkurmay Başkanı’na da nezaket ziyaretinde bulunmuştum. Şimdi de yeni Genelkurmay Başkanı’nı ziyaret ettim.”

“DEMOKRASİYE BAĞLIYIM...”

Orgeneral Necdet Özel’le beklendiği üzere terörden bahsetmişler. Komutan, kendisinin de bir asker çocuğu olduğunu anlatmış CHP Lideri’ne.

“Sayıın Genelkurmay Başkanı bana demokrasiye bağlılıklarını, silahlı kuvvetlerin terörle mücadelesini, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele konusunda dünyanın sayılı ordularından biri olduğunu anlattı. Uzun süren bu mücadele sonunda pekçok bilgi ve birikime sahip olduklarını, hatta bu bilgi ve birikimi dünyadaki pekçok orduyla paylaştıklarını, kurslar seminerler yoluyla onlara aktadıklarını söyledi.”

Haberin Devamı

 "TERÖRÜ ÇÖZMEK SADECE AKP’NİN İŞİ DEĞİL

Terör sorunu çözmenin sadece iktidardaki AK Parti’nin işi olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “her siyasi parti, her sivil toplum örgütü, medyanın etkin katılımıyla çözülür terör olgusu. Fakat Başbakan buna yanaşmıyor. Ben çözerim diyor. Sayın Atalay’ın açılım konusunda yaptığı lk basın toplantısını hatırlayın. Olağanüstü bir destek vardı. Fakant sorunu çözebilecek bu kadar büyük toplumsal desteği yönetemediler”.

“MASAYA OTURUP, KARŞIDAKİNİ ALDATTILAR”

Kılıçdaroğlu’nun da hükümete eleştirisi ise, PKK yöneticileri ile yapılan görüşmeler konusunda değil, bu görüşmelerde “masada, karşısındakini aldatması” konusunda oldu.

“En büyük katkıyı biz yaptık. ‘terörü bitirecekse, Öcalan’la da görüşülür” dedik. Ancak masaya oturdular, masaya oturduklarını da aldattılar. 3 kez ‘ateşkesi erteleyin, seçimlere gideceğiz, sonra çözeriz” diyerek vaatte bulundular. Bunu Murat karayılan’ın mektubundan da, Şerafettin Elçi’nin açıklamalarından da, sızan Osla görüşmelerinden de öğrendik. Ancak çıkıp bir AKP yetkilisi olayların nerede koptuğunu, bu görüşmelerin neden başarısız olduğunu açıklamadı.”

Haberin Devamı

CEMİL ÇİÇEK’E TARİHİ GÖREV”

Kılıçdaroğlu’na göre, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, yeni Anayasa konusunda başlattığı girişimin benzerini terörle mücadele konusunda da başlatması gerekiyor. “Cemil Çiçek’e düşen tarihi görevlerden birisi de budur. Anayasa uzlaşma komisyonunda olduğu gibi, terörle mücadele konusunda da bir komisyon kurulmasına öncü olmalıdır”.

“İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİ”

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in KCK tutuklamaları çerçevesinde bir profesörün de tutuklanması konusunda “bir sürü profesör var” açıklamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “O demeci verdikten sonra o koltukta oturmamalı” dedi.

“BAŞBAKAN DEPREM ÇALIŞMAMIZI DİNLEDİ, BEĞENDİ”

Haberin Devamı

 Gündemin önemli maddelerinden biri de Van depremi;
Kılıçdaroğlu, CHP örgütlerinin Van bölgesinde fırınlar kurduğunu, topladığı yardımları dağıttığını anlattı;

 “Bölgede bir depo kiraladık. Topladığımız yardımı oraya götürüyoruz. Sonra da kiraladığımız kamyonetlerle dağıtımı yapıyoruz. Ancak yağma yaşanmasın diye gece yapıyoruz dağıtımı...”

CHP’nin 2002 seçimlerinden sonra deprem konusunda kapsamlı bir çalışma yaptığını, Ersin Arıoğlu tarafından yapılan bu çalışmanın, o dönemki Genel Başkan Deniz Baykal’ın izniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da sunulduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çalışmanın içeriğei Japonya gibi deprem ülkelerinin yıkımlar karşısında neler yaptığı, devlete yük olmadan sorunların nasıl çözüleceği konusundaydı. Başbakan Erdoğan yaklaşık 1.5 saatlik bu sunumu dinledi. Beğendi. Ardından da dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’e gereğinin yapılmasını söyledi. Hala yapılacak...”

Haberin Devamı

“HANGİ PARAYLA YIKACAK BİNALARI”

 Tam bu noktada Başbakan’ı eleştiriyor Kılıçdaroğlu;
“Bize çözüm üretmiyorsunuz diyorlar. Ürettiğimiz çözümleri bizzat sana sunuyoruz. Hiçbirşey yapmıyorsun. Şimdi Başbakan yıkacağız o binaları diyor. Hangi binayı yıkacaksın? Para nerede? Kamulaştırma parası, yıkım parası nerede?”

Kendisinin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde İstanbul için depreme hazırlık konusunda bir plan ortaya attığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu planı hazırlarken Ankara’nın Dikmen semtini örnek aldık. Dikmen eskiden gecekondu bölgesiydi. Şimdi Dikmen’de gecekondu kalmadı. Ada bazında imar durumu belirlenir, mal sahiplerinin müteahhitlerle anlaşması sağlanır ve devlete yük olmadan sorun çözülür...”

Haberin Devamı

CHP’DE SİNEMA GÜNLERİ...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gençlerin özellikle de üniversiteli gençlerin partiyle yakınlaştırmak için “sinema günleri” yapacaklarını da açıkladı.

CHP’nin içindeki 600 kişilik sinema salonunda her ay bir film gösterimi yapılmasının planlandığını, ilk gösterimin de 15 Kasım’da gerçekleşeceğini anlatan CHP Lideri, “ilk film Nuri Bilge Ceylan’ın Bir Zamanlar Anadolu’da filmi olacak” diye anlattı.

Yine üniversitede okuyan öğrencilerin fotokopi çekmeleri için parti genel merkez lobisine iki fotokopi makinesi koyduklarını, öğrencilerin gelip fotokopi makinelerini ücretsiz kullanabildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “bunlarla, gençlerle parti arasında bir çeşit bağ kurmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!