Kılıçdaroğlu Erdoğan'a randevuyu verdi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu Erdoğana randevuyu verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2010 13:01

İktidar ve ana muhalefet liderleri ilk kez bu hafta görüşme için bir araya gelecek. CHP'den görüşmeye "evet" cevabı geldi. Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Perşembe günü saat 11.00'de görüşecek.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başkanlığına seçilmesinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la ilk görüşmesini bu hafta perşembe günü yapacak.


Görüşme isteği, artan terörle daha etkin mücadele konusunda muhalefetin de görüşünü almak isteyen Erdoğan’dan geldi. Kılıçdaroğlu’da çeşitli fırsatlarda yaptığı açıklamalarda, görüşmeye olumlu baktığını söylemişti.

CHP görüşme talebine "Evet" dedi.

 

 

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

Kılıçdaroğlu konuyu partisinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’na götürdü ve karar açıklandı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu perşembe günü saat 11.00'de görüşecek.

CHP’de kurultay sonrasında, AK Parti ile “davet” polemiği yaşanmıştı. Başbakan Erdoğan, partisinin CHP Kurultayı’na davet edilmemesini eleştirmişti.


Yine kurultay sırasında Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’dan bahsederken “Recep Bey” diye seslenmesi de, gerek Başbakan’da, gerekse AK Parti’de büyük rahatsızlık yaratmıştı.

 

SADECE BİR KEZ KARŞILAŞTILAR

 

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Genel Başkanı olmasının iki lider sadece bir kez karşılaştılar;

PARTİ SÖZCÜSÜ OKAY:

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı  Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun “terör” ile ilgili konuda, perşembe günü görüşeceklerini  bildirdi.

Okay, CHP MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Sayın  Başbakan'ın terör konusunda görüş alışverişinde bulunmak arzusuyla CHP Genel  Başkanına yazılı olarak yapmış olduğu davet ve randevu talebi üzerine, sayın  Genel Başkanımız 15 Temmuz Perşembe günü saat 11.00'de TBMM'deki odasında sayın  Başbakan ile görüşeceklerdir. Bu husus Sayın Başbakan'a Genel Başkanımız  tarafından da yazıyla bildirilecektir” dedi.
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!